Uoči drugog meča razigravanja za prvaka…

Pred nama je drugi meč razigravanja za prvaka Premijer Futsal Lige BiH. Ovoga puta, dve najbolje ekipe nakon regularnog dela sezone, FC “Mostar SG” i FC “Salines Tuzla City” odigraće meč u Mejdanu. Posle 7:4 u prvom meču u Mostaru, sledi utakmica u Tuzli za titulu, eventualnim trijumfom FC Mostar SG odnosno pobedom FC Salines Tuzla City, finalna serija se vraća u Mostar gde ćemo u trećoj utakmici dobiti prvaka Premijer Futsal Lige BiH i učesnika UEFA Futsal Lige Šampiona sezone 2021/22. Uoči meča u Tuzli između realno gledajući, dve ekipe sastavljene od vrhunskih futsalera, reprezentativaca svojih zemalja, dobili smo očekivanja bivšeg reprezentativca Srbije, ubojitog golgetera i kapitena ekipe iz Tuzle Slobodana Bobe Rajčevića i sadašnjeg reprezentativca Srbije, ovosezonsko pojačanje, neumornu radilicu i svestranog futsalera, igrača momenta i jednog od nosilaca igre Mostaraca Stefana Rakića.

Slobodan Boba Rajčević:

Što se tiče prve utakmice u Mostaru, mogu reći da je bila izuzetno dobra utakmica za gledanje, meč sa puno šansi na obe strane. Domaćin je bio ubojitiji i iskoristili su svoje šanse, dok mi naše nismo. Zasluženo su pobedili, bez obzira što je rezultat mogao da ode i na drugu stranu. Moje mišljenje je da će druga utakmica biti dosta zatvorenija, da će se igrati opreznije i da se neće toliko grešiti na obe strane. Veliki je ulog u pitanju i jedno finale ne sme da dozvoli toliko grešaka obe ekipe. Verujem da možemo izboriti treću utakmicu i da ćemo pokazati veću želju, upornost i agresivnost u revanšu. Iskreno mislim da nema u mečevima naše dve ekipe favorita i da su šanse kao što sam rekao i pred prvu utakmicu 50:50. Nadam se da će ljubitelji futsala uživati i neka bolji pobedi.

Stefan Rakić:

Kada je reč o prvoj utakmici, želeo bih da prvo napomenem da sam izuzetno srećan što smo pobedili. Znamo svi koliki je rivalitet između naša dva tima, stoga mislim da smo možda bolje podneli psihološki pritisak koji je visio nad obe ekipe. Utakmica je bila puna naboja, međutim bolje smo se snašli i iskoristili svoje šanse za razliku od ekipe Salinesa. Smatram da nas očekuje težak susret i zadatak da već u drugom meču rešimo pitanje prvaka, tako da smo svi fokusirani na utakmicu u sredu. Nadam se da ćemo se odmoriti od prethodnog meča i prevashodno koncentrisano, snažno i odlučno ući u utakmicu sa istom željom.

Utakmica je na programu 21.04.2021. godine sa početkom od 18:00h.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.