Futsaleri mostarskog Starog Grada plasirali su se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka, pa će Bosna i Hercegovina prvi put poslije 2013. godine imati ekipu u Elitnoj rundi.

Promjena formata takmičenja, kao i činjenica da se naš predstavnik po prvi put našao u grupi iz koje su tri ekipe išle dalje koristila je Mostarcima koji su poslije dva poraza od Sportinga i Doboveca u direktnom duelu sa kragujevačkim Ekonomcem odlučivali o prolazu dalje.

Mostarcima je bio dovoljan i remi, zbog bolje gol razlike, a iako je Ekonomac značajno podmlađen ušao u sezonu pružio je izuzetan otpor bh. prvaku, te je na kraju završeno 1:1.

Jedini gol u remiju za Mostarce postigao je kapiten Marijo Aladžić, na samom kraju prvog poluvremena, dok je za Ekonomac pogodio Digić u 32. minutu utakmice.

Treba dodati i da su na parketu ponovo bili i Anel Radmilović i Daniel De Souza. Prvi je doživio u finišu utakmice protiv Doboveca, činilo se, nezgodnu povredu, ali već danas se našao na parketu, dok je De Souza doživio povredu u reprezentativnoj utakmici Sjeverne Makedonije i BiH, ali se i on prije očekivanog vratio na teren.

FC MOSTAR SG – KMF EKONOMAC 1:1 (1:0)
Dvorana Podčetrtek
Strijelci: 1:0 Aladžić 20, 1:1 Digić 32
Žuti kartoni: Momčilović, De Souza, Ivanković (Mostar SG), Vranić (Ekonomac)

Mostar SG: Momčilović, De Souza, Aladžić, Bošković, Lazarević, Galić, Macić, Ivanković, Pantić, Radmilović, Jelić, Vesić, Gosto

Ekonomac: Milanović, Digić, Vasić, Stojčevski, Marinković, Milenković, Radenković, Milivojević, Vranić, Tadić, Gabrilović, Stojanović, Milosavljević, Dugalić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.