Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas sa 9:5 Sjevernu Makedoniju u drugoj prijateljskoj utakmici u Bihaću.

Bosna i Hercegovina do prva dva gola stiže na akciju dua aktuelnog prvaka BIH, FC Mostar SG, Radmilović-Aladžić. Kod prvog pogotka, Radmilović je presjekao pas iz auta gostiju, razmijenio dupli pas sa Marijom Aladžićem i onda pogodio za 1:0, da bi samo par trenutaka kasnije Andrijano Dujmović, koji je danas dobio šansu da brani, poslao dugu loptu pred gol Makedonaca, gdje Aladžić dolazi do nje prvi, asistira za Radmilovića koji pogađa za 2:0.

Uspjeli su gosti da uzvrate, i to takođe greškom odbrane protivnika. Nisu najbolje odreagovali pred svojim golom naši reprezentativci, te je to iskoristio Ziberi i odličnim šutem smanjio na 2:1.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala. Dejan Pavlović je oduzeo loptu Makedoncima, dodao do Ivana Ivankovića, ovaj je vraća Pavloviću koji je ”đoni’ i izbacuje čuvara, te preciznim šutem pogađa za 3:1.

Uspjeli su Makedonci da ”prodaju” prekid Zmajevima i smanje na 3:2 preko Ismailija, ali samo što su izveli loptu sa centra momci Ive Kreze su vratili dva razlike. Pogodio je ovaj put Josip Bošković.

I tu prednost od dva gola Sjeverni Makedonci su uspjeli brzo da smanje. Ponovo su gosti ‘prodali’ prekid našim momcima i Petrović je fantastično pogodio za 4:3, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prava goleada u finišu meča. Sve do trenutka kada je sredinom poluvremena selektor gostiju Ivan Božović odlučio da povuče ekipu sa terena na nekoliko minuta nezadovoljan sudijskim kriterijom bilo je 4:3, a onda još sedam pogodaka.

Pogađali su za domaće Anel Radmilović, Nermin Kahvedžić, Nikola Perković, Dejan Pavlović i Srđan Ivanković, dok su za goste uspješni bili Ziberi i Ceka, te je na kraju završeno sa 9:5.

BOSNA I HERCEGOVINA – SJEVERNA MAKEDONIJA 9:5 (4:3)
Dvorana ”Luke”, Bihać
Sudije: Alem Bajrović i Farik Kečo (oba Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Radmilović, 2:0 Radmilović, 2:1 Ziberi, 3:1 Pavlović, 3:2 Ismaili, 4:2 Bošković, 4:3 Petrović, 5:3 Radmilović, 5:4 Ziberi, 6:4 Kahvedžić, 6:5 Ceka, 7:5 Perković, 8:5 Pavlović, 9:5 S. Ivanković

BIH: Dujmović, Galić, Milanović, Džidić, S. Ivanković, Pavlović, I.Ivanković, Perković, Hrkać, Kahvedžić, Radmilović, Bošsković, ALadžić  Selektor: Ivo Krezo

Sjeverna Makedonija: Stojanovski, Leveski, Ismaili, Krstevski, Ceka, Sulejmani, Micevski, Agushi, Ziberi, Petrović, Ramadan, Petrovski, Mustafov  Selektor: Ivan Božović

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.