Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u susretu trećeg kola prijateljskog turnira u Pescari od Italije sa 3:2.
Izabranici Ive Kreze do prednosti dolaze u 10′. Golman Stanislav Galić šalje loptu na protivnički šesterac ka Josipu Boškoviću koji glavom postiže pogodak.

Anel Radmilović je dva puta pokušao da ugrozi protivnički gol u 13′. Njegov prvi udarac je izblokiran, a odbijenu loptu kapiten bh. tima šalje preko gola.

Ivan Ivanković je u 16′ iskosa sa lijeve strane krenuo ka protivničkom golu, ali je golman Mammarella klizećim startom loptu odbio do Boškovića koji nije bio precizan iz povoljne pozicije.
Domaći tim je u prvom poluvremenu imao tri dobra pokušaja, ali je Galić bio na visini zadatka i sačuvao je svoju mrežu. Marcelinho u 20′ sa desetak metara loptu šalje tik pored lijeve stative bh. gola.

U prvoj minuti nastavka De Oliveira nakon kornera sa desne strane ostaje sam na suprotnoj stativi i izjednačuje rezultat. Anel Radmilović u 32′ iskosa sa desne strane sa oko 8 metara snažnim udarcem šalje loptu u mrežu za novu prednost reprezentacije BiH.
Romano u 35′ izvodi slobodan udarac sa desne strane i šalje loptu do Marcelinha koji sa desetak metara pogađa za 2:2.
Marcelinho u 37′ ostaje sam u šestercu bh. tima i postiže treći gol za Italiju.

Do kraja utakmice reprezentacija BiH je igrala sa golman-igračem Darkom Milanovićem, ali je uspjela da stvori samo dvije prilike koje nije iskoristio Marijo Aladžić.

Italija-Bosna i Hercegovina 3:2 (0:1)
Dvorana: Giovanni Paolo II, Pescara.
Sudije: Dario Pezzuto (Lecce), Nicola Maria Manzione (Salerno), Angelo Galante (Ancona).
Golovi: 0:1 Bošković (10′), 1:1 De Oliveira (21′), 2:1 Radmilović (32′), 2:2 Marcelinho (35′), 3:2 Marcelinho (37′)

Italija: Mammarella, Ercolessi, Merlim, Cesaroni, De Oliveira, Romano, Fortini, Murilo, Marcelinho, Castagna, De Luca, Musumeci, Ugherani, Molitierno. Selektor: Alessio Musti.

Bosna i Hercegovina: Galić, Radmilović, Aladžić, Kahvedžić, Pavlović, Milanović, Dujmović, Perković, Jelić, Ćavar, S. Ivanković, I. Ivanković, Hrkać, Bošković. Selektor: Ivo Krezo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.