Najbolji bosanskohercegovački futsaleri danas i sutra učestvuju na vrlo jakom pripremnom turniru u Italiji, gdje će igrati protiv domaćina, te protiv Argentine.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras i sutra će nastupiti na izuzetno jakom turniru u Pescari, gdje će pored naše reprezentacije nastupiti domaćin Italija, te aktuelni svjetski prvak Argentina.

Biće ovo zasigurno najjača provjera za selekciju Bosne i Hercegovine otkako je selektor Ivo Krezo, a sa ovim utakmicama reprezentacija praktično polako počinje da se sprema za Elitni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u oktobru kada ćemo igrati protiv Hrvatske, Rusije i Švedske u Hrvatskoj.

– Tako je, ovo su najjače provjere otkako sam ja tu. Svi znamo šta nas čeka u Pescari. Argentina koja je svjetski prvak i Italija koja je u samom vrhu svjetskog futsala. Ove utakmice su prave provjere stanja, da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku. Sigurno da će nam ove utakmice dati određene pokazatelje koliko koji igrač može i na koga možemo da se oslonimo, rekao nam je selektor bh. reprezentacije Ivo Krezo.

On ne odustaje od razmišljanja koje je iznio kada smo sa njim razgovarali na početku preuzimanja reprezentacije.

– Mi ćemo, kako sam to govorio i ranije, praviti reprezentaciju od 25 imena koja u svakom trenutku mogu uskočiti u reprezentaciju. Rekao sam da se moderni futsal ne može zasnivati na sedam, osam igrača, uvijek dođe do nekih povreda, nemogućnosti igranja i odazivanja u nekom ciklusu. Mi uvijek moramo imati spremnih 20-25 igrača i sigurno da se ovaj spisak može mijenjati, rekao je Krezo.

Protivnike u Pescari poznaje. Vjeruje da će i oni na turnir doći u najjačem sastavu.

– Gledao sam putem interneta. Sigurno da će i oni doći u gotovo najjačem sastavu na ovaj turnir. Evo, vidimo selekciju Brazila koja je u goste Srbiji došla sa gotovo najjačim sastavom u ovom trenutku. Sigurno da i Argentinci i Italijani dolaze u izuzetno jakom sastavu. Niko ne voli gubiti, pa ni u prijateljskom meču, poručio je Krezo.

Utakmica BiH – Argentina igra se večeras od 20.30 sati, dok ćemo sutra u istom terminu igrati protiv Italije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.