Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je treći poraz na Evropskom prvenstvu i nakon grupne faze oprostila se od daljeg toka takmičenja na svom debitantskom nastupu.

U posljednjem meču na šampionatu izabranike selektora Ive Kreze savladala je reprezentacija Azerbejdžana rezultatom 4:2 iako su reprezentativci BiH odigrali dobru utakmicu i imali priliku stići do prvih bodova na velikim takmičenjima.

Tiago Bolinja u sedmom minutu meča doveo je Azerbejdžan u vođstvo iako su prije toga igrači BiH propustili nekoliko šansi da postignu pogodatk. Samo četiri minute kasnije Eduardo je duplirao prednost, a nakon tajmauta  slektora Kreze Anel Radmilović iz penala smanjuje rezultat na 2:1 sa kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje su odigrali futsaleri Azerbejdžana iako je BiH uspjela stići do izjednačenja na 2:2 nakon crvenog kartona Felipinja. Radost selekcije BiH kratko je trajala jer već nakon minut igre primaju novi gol. Kontra napad Azerbejdžana u pogodak je uspio pretvoriti Vilela.

Konačnih 4:2 postavio je Galo u posljednjim trenucima utakmice nakon izgubljene lopte Ivankovića.

Ovim porazom Bosna i Hercegovina zauzela je posljednje mjesto u Grupi D bez osvojenih bodova, a u dalji tok takmičenja prošle su selekcije Španije i Gruzije. Azerbejdžan je, kao i BiH, završio učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji ali sa tri osvojena boda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.