Sloga iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja spremna je za premijernu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Jedno osvježenje na futsal sceni, prvenstveno radi fanatične publike koja je potrebna bh. futsalu, utakmicom protiv Tanga u svojoj dvorani krenuće u debitantski nastup u elitnom rangu.

U razgovoru za naš portal sekretar i golman ove ekipe, Bećir Begović, ističe da je ekipa spremna, a da su prijateljske utakmice tokom priprema pokazale da ekipa može da se nosi sa premijerligašima.

– Pripreme su prošle odlično. Igrali smo dvije prijateljske utakmice, protiv Seljaka i Centra. Obje smo dobili, a pošto su to ipak premijerligaši daje nam za pravo da budemo zadovoljni viđenim. Ono što je sigurno u našoj dvorani pred 1000 ljudi nećemo dati pardona nikome, ni Starom Gradu, a onda ni ostalim. Nadigravaćemo se pa šta bude. Naš primarni cilj je sredina tabele i sa time bismo bili zadovoljni. Ulazak u play off. Iako smo kao novi premijerligaš oprezni i želimo opstanak, mislim da smo jači od nekoliko ekipa, te s toga se i nadamo sredini tabele. Svaka čast Starom Gradu i Salinesu, ali ovo ostalo je sve tu negdje. Mada, opet ponavljam u našoj dvorani se niko neće naigrati, rekao je Begović.

Prva utakmica je nekadašnji prvak BiH, KMF Tango, sa čijim su igračkim kadrom upoznati.

– Svi znamo da su promijenili komplet ekipu, nova uprava, izdigli su se. Vjerujem da su jako nezgodna ekipa i da neće doći sa bijelom zastavom. Ali, kažem, u našoj dvorani se niko neće naigrati i vjerujem da ćemo pred punom dvoranom upisati prva tri boda u Premijer ligi.

Što se tiče promjena u igračkom kadru, Sloga će izaći sa sastavom koji je osvojio Prvu ligu Federacije BiH, a na taj igrački kadar pridodati su povratnik u ekipu, Vahidin Halilović, te ubojiti Emir Milanović, nekada dvije godine uzastopno najbolji strijelac Premijer lige.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.