Veterani Grada Sarajeva, predvođeni Mirsadom Mešanovićem, slavili su i treću pobjedu u isto toliko odigranih utakmica.

Nakon pobjeda nad Unisom i City Parkom, ovaj put su, rezultatom 3:1, savladali ekipu Caffe Kato, uz pogotke Harisa Mešanovića, Jakuba Viteškića i Saudina Kovačevića.

Sjajnu utakmicu odigrale su i ekipe Biss Auta i Starog grada, koja je završila rezultatom 2:1 za Biss. Almedin Klino je pogodio za Stari Grad, a „bissovce“ su do pobjede vodili Burina i Vranešić.

Za razliku od dvije spomenute utakmice, u kojima je postignuto ukupno sedam pogodaka, u duelu između Unisa i City Parka viđeno je čak 10 golova. Sedam su ih postigli Vogošćani, a tri ekipa City Parka, za koju su pogađali Mulić, Bahtić i Hodžić. Za Unis, dvostruki strijelci su bili Armin Imamović i Nusret Muminović, a po gol su postigli Sućeska, Granilo i Kerla.

U konkurenciji seniora viđeno je nekoliko zaista fantastičnih utakmica. U prvoj utakmici dana, na teren su izašle ekipe Grbavice i Udruženja Dijamanti, koji su mnogobrojnoj publici na tribinama, imali šta pokazati.
Na kraju je završilo 4:2 za Grbavicu, koju su do pobjede vodili Hećo, Baručija, Hodžić i Mehanić, dok je dvostruki strijelac za Dijamant bio Repuh. A šta reći tek za duel između Caffe Hillsa i Balon Dekora. U tvrdoj i na momente nervoznoj utakmici, postignut je samo jedan pogodak, a postigao ga je igrač Caffea Hills Ademin Hadžić, koji je tako svojoj ekipi donio vrijedna tri boda.

Rezultatom 4:2 završena je i utakmica između Sokolova i Caffe Istanbula. Blažić u dva navrata, te Radovanović i Divčić su pogađali u pobjedi Sokolova, dok su Ćurt i Korać postigli po gol za tim Istanbula.

I na kraju, „šlag na tortu“ – utakmica između Paja Taxija i Bad Boysa. Iako po imenima mnogo jači, Paja Taxi je na kraju poražen od „loših momaka“. Istina, na kraju regularnog dijela je bilo 2:2, te su obje ekipe osvojile po bod, ali u raspucavanju penala, slavila je ekipa Bad Boysa, kojoj će „penal bod“ itekako biti bitan, ukoliko obje ekipe budu imale isto bodova. U regularnih 30 minuta Džono i Pozder su pogađali za Bad Boyse, a Spahović i Hodžić za Paja Taxi.

Današnji mečevi počinju u 17.20, a prvi će na teren ekipe Mošćanice i Julis Meinla.

Rezultati i strijelci (SENIORI):
GRBAVICA – DIJAMANTI 4:2
(Hećo, Baručija, Hadžić, Mehanić – Repuh 2)
CAFFE HILLS – BALON DEKOR 1:0
(Hadžić)
SOKOLOVI – ISTANBUL CAFFE 4:2
(Blažić 2, Radovanović, Divčić – Ćurt, Korać)
BAD BOYS – PAJA TAXI 2:2 (penalima 2:1)
(Džono, Pozder – Spahović, Hodžić)

Rezultati i strijelci (VETERANI):
VETERANI GRADA SARAJEVA – CAFFE KATO 3:1
(H. Mešanović, Kovačević, Viteškić – Klino)
AUTO BISS – STARI GRAD 2:1
(Burina, Vranešić – Klino)
FK UNIS – CITY PARK 7:3
(Imamović 2, Muminović 2, Sućeska, Kerla, Granilo – Mulić, Hodžić, Bahtić)

DANAŠNJI PROGRAM:
17:20: MOŠĆANICA – JULIUS MEINL (SENIORI)
18:00: OPŠTINA CENTAR – FC CENTAR (VETERANI)
18:40: SENSU – WINNER (VETERANI)
19:20: ZAMM MC – ViK (SENIORI)
20:00: MALOLJETNI BORCI – ČENGIĆ VILA (VETERANI)
20:40: LH NEKRETNINE – E SPORT (SENIORI)
21:20: ŠF DERBY – JUMP BILIJAR CLUB (VETERANI)
22:00: MARKET TREF – SAMIRČE VISOKO (SENIORI)

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.