Futsaleri mostarskog Starog grada drugi su finalista play offa Premijer lige BiH. Mostarci su večeras u trećem meču polufinalne serije savladali u Mostaru FC Salines sa 5:1.

Mnogo prilika je ponovo stvorio aktuelni prvak BiH u prvom poluvremenu. Ipak, počelo je gotovo kao preslikano iz Tuzle. Deni Imširović dobija loptu na desnu stranu, šutira iz prve, ali je za razliku od tog meča, ovaj put Stanislav Galić bio dovoljno koncentrisan da odbrani taj šut. Bila je to praktično i jedina prava šansa za goste u prvom poluvremenu, dok su gosti prijetili na sve načine.

Darko Milanović u dva navrata brani opasne šuteve domaćih i izbacuje loptu u korner. Potom je u šansi i Anel Radmilović kojem šut 1 na 1 brani Bekir Hodžić, koji je ušao malo da Milanović može odmoriti. U 9. minutu domaći su tražili crveni karton za Seada Buljubašića. Izgubili su gosti loptu, Anel Radmilović je pokušao na prazan gol, ali ispred njega Sead Buljubašić igra rukom. Sudija mu pokazuje žuti karton za buru nezadovoljstva domaćih.

I nakon toga Stari Grad nastavlja sa prilikama, a do gola stižu u 13. minutu. Jovan Lazarević je oduzeo loptu na centru, dodao Danielu de Souzi, koji lomi i golmana MIlanovića, a zatim vraća loptu reprezentativcu Srbije, koji pogađa za 1:0.

Poslije toga se i dalje stvaraju šanse, Hrkać, Jelić i Kahvedžić imaju odlične šanse, no ne pogađaju, dok Anel Radmilović preko čitavog terena pokušava tik pored gola. Do vodstva od 2:0 FC Mostar SG stiže u 16. minutu. Dosuđen je šesti kumulativni prekršaj gostima, a Anel Radmilović sigurno pogađa za 2:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Salines uspjeva da smanji rezultat. Mirko Marinković je sa lijeve strane poslao pas ka golu, Stanislav Galić je slabije reagovao, a ispred Radmilovića se uvukao Deni Imširović i donio smanjenje vodstva domaćih na 2:1.

Nakon gola krenula je prava ofanziva domaćih. Darko Milanović skida zicer Kahvedžiću, a odmah u narednom napadu brani i šut Bilala Jelića, te odlazi na zaslužen kratki predah, a na gol se vraća Bekir Hodžić, koji odmah brani šut Radmiloviću.

Nakon toga uslijedio je petominutni period utakmice koji nije ponudio mnogo prilika. Salines je malo preuzeo loptu, Stari Grad usporio ritam, ali to nije Tuzlacima donijelo gotovo ništa. A onda je ponovo zaprijetio domaći tim i stigao do trećeg gola. Prvo je Darko Milanović još jednom odbranio šut Kahvedžiću, lopta je otišla u korner, a nakon tog prekida kojeg je izveo Radmilović za Bilala Jelića, ovaj potonji pogađa za 3:1 u 32. minutu utakmice.

Taj gol kao da je dotukao Tuzlake. Pokušali su oni i dalje sa viškom, ali bez rezultata, a konačan udarac zadao im je Jovan Lazarević koji nakon prekida kombinuje sa Dejanom Pavlovićem i pogađa za 4:1. Brzo nakon tog gola i nova nevolja stiže Salinesu. Napravio je on jedan bespotreban prekršaj pred protivničkim golom, a nakon toga žustro reagovao prema Željku Dragojeviću koji mu pokazuje crveni karton.

I onda u 39. minutu možda i najljepši momenat utakmice. Bilal Jelić je krenuo od svog kaznenog prostora, kada se činilo da je lopta izgubljena, izbacio je kompletnu protivničku ekipu, izašao sam na praznu mrežu, a onda je nesebično uposlio Mirka Hrkaća za 5:1.

FC Mostar SG će u finalu play offa Premijer lige BiH igrati protiv MNK Brotnjo, koji je podsjećamo izbacio HFC Zrinjski u dvije utakmice. Finale se igra na tri dobijena meča.

FC MOSTAR SG – FC SALINES 5:1 (2:0)
USRC Midhat Hujdur
Gledalaca: 300
Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Goran Ilić (Doboj)
Strijelci: 1:0 Lazarević 13, 2:0 Radmilović 16 (10m), 2:1 Imširović 21, 3:1 Jelić 32, 4:1 Lazarević 36, 5:1 Hrkać 39

FC Mostar SG: Galić, Hrkać, Jelić, Kahvedžić, Radmilović, Mušanović, Šikalo, Džemić, Macić, Pavlović, De Souza, Aladžić, Gosto, Lazarević

FC Salines: Milanović, Muratović, Buljubašić, Isanović, Imširović, Hodžić, Selimović, Marinković, Džombić, Hasić, Kaurin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.