Futsal klub Velež od naredne sezone će ponovo biti član Prve Futsal Lige FBiH!!!

Futsal Klub Velež od naredne sezone se vraća kao što smo napomenuli u Prvu Futsal Ligu FBiH. Misleći na budućnost futsala u svom gradu, tim iz Mostara je oformio školu Futsal Kluba “Velež”. To je projekat koji je nastao inicijativom Futsal Kluba “Velež” i Mostarske Asocijacije Sporta MAS. Ideja ovog projekta je stvaranje budućih prvotimaca iz vlastitog omladinskog pogona, kroz edukacioni i stručni pristup. Pokrenut je omladinski pogon, a ovih dana kompletira se igrački kadar kadeta i juniora. Svi zainteresovani su dobrodošli. Treninzi se održavaju u sali OŠ “Zalik”

Funkcija savjetnika i koordinatora omladinskog pogona pomenutog kluba bit će povjerena jednoj istinskoj futsal legendi, koja je dobro poznata svim ljubiteljima malog fudbala još od vremena bivše Jugoslavije. Reč je o Dževadu Habibiji Pigi!!!
Mostarci tvrde da klub ima velike ambicije u budućnosti. Po riječima trenera Nermina Kljake, saradnja sa ovom “legendom futsala” je pravi potez Uprave. Dogovor je postignut i samo je dokaz da Uprava kluba radi vrhunski posao. Nadamo se da će ogromno znanje i iskustvo gospodina Dževada Habibija Pige umnogome doprineti još većem razvoju i ekspanziji futsala, ne samo u Mostaru već i u celom regionu.

Futsal Balkan želi gospodinu Pigi srećan rad na stvaranju budućnosti futsala u Mostaru a Upravi Futsal Kluba sve čestitke na pravom potezu u vidu angažovanja Pige!!!

Srećno Piga!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.