Član Premijer lige Bosne i Hercegovine i jedan od najtrofejnijih klubova pomenute države, sarajevski FC Centar Zamm MC, donio je odluku da promijeni svoj naziv u Gradski futsal klub “Sarajevo” i u budućnosti nastupa pod tim imenom.

Osim promjene imena,  Uprava kluba odlučila je da javnosti predstavi i novi grb, a razlozi za ovakav potez objašnjeni su u saopštenju koje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji kluba,

želimo vas obavijestiti da smo u završnoj fazi promjene imena kluba, koji će u budućnosti nositi naziv “Gradski Futsal Club Sarajevo”.

Želja nam je bila da objedinimo sve simbole našeg glavnog grada u jedan inovativni grb, koji je i plavi i bordo, jer smo mi Gradski Futsal Club i trenutno smo jedini klub u Premijer futsal ligi BiH iz Sarajeva.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti Gradskoj Upravi što nam je dopustila korištenje imena glavnog grada BiH u nazivu našeg kluba, kao i gradonačelniku Abdulahu Skaki, koji je najavio svoju podršku našem i vašem klubu, te načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, koji će i u budućnosti biti prijatelj kluba, baš kao i do sada.
Također, pozivamo sve one koji smatraju da mogu pomoći radu našeg kluba, da nam se pridruže, kako bismo naš grad predstavili u najljepšem mogućem svjetlu na premijerligaškim terenima širom Bosne i Hercegovine, jer Sarajevo zaslužuje da ima najbolji futsal klub u BiH.
U budućnosti imamo još nekoliko važnih obavještenja za sve vas, koji nas pratite, pa vas molimo za strpljenje.
Svi za jednog, #CentarZaSve #GFCSarajevo” navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.