Premijer liga BiH u futsalu ulazi u samu završnicu regularnog dijela sezone.

Danas je na rasporedu 16. kolo, a do kraja ligaškog dijela ostala su samo tri kola i velika je borba za ulazak u play off.

Izvjesno je da će FC Mostar SG i HFC Zrinjski direktno u polufinale play offa sa prve dvije pozicije, a ostalo je da se popune još četiri mjesta. MNK Brotnjo i FC Centar su relativno sigurni, ali je upitno ko će sa kojeg mjesta u razigravanje, a od toga direktno zavisi i protivnik u četvrtfinalnom dijelu play offa.

Salines je ispod njih sa 24 boda, a onda slijede Kaskada i Seljak koji će voditi veliku borbu za posljednje mjesto u play offu.

Takođe, sigurno je i da pored KMF Leotar, koji je napustio takmičenje ispada KMF Tango iz Istočnog Sarajeva, koji je tek u prošlom kolu osvojio prvi bod u sezoni.

Derbi kola danas se igra u Mostaru, gdje se večeras od 20.00 sastaju gradski rivali HFC Zrinjski i FC Mostar SG. Zanimljivo će biti i u Sarajevu gdje FC Centar želi da zadrži poziciju protiv direktnog rivala FC Salines.

MNK Brotnjo kod kuće dočekuje Tango u želji da sačuva poziciju tri, dok će Kaskada bodove za play off tražiti kod Belog Anđela. Slobodan je MNK Seljak.

Raspored 16. kola.

Sarajevo: FC Centar – FC Salines (17.00)
Čitluk: MNK Brotnjo – KMF Tango (19.30)
Brčko: KMF Beli Anđeo – MNK Kaskada (19.30)
Mostar: HFC Zrinjski – FC Mostar SG (20.00)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.