Fudbalski savez Republike Srpske isključio je iz Omladinske lige Republike Srpske u futsalu svih sedam klubova koji su prema njihovim propozicijama bili obavezni učestvovati u takmičenju.

KMF Šampion, KMF Jahorina, KMF Brod, KMF Kotor Varoš, KMF Nevesinje, KMF Ljubinje i KMF Brčko zdravlje dobili su dopis od strane FSRS da su zbog neispunjavanja obaveza isključeni iz takmičenja, te da će snositi odgovnost za novonastalu situaciju.

Podsjećamo, višegodišnja farsa Omladinske lige FSRS doživjela je svoj vrhunac ove sezone kada je počeo opšti rat klubova i Saveza. I pored želje klubova da igraju ligu, ali ne u skladu sa zahtjevima FSRS, na šta su u Savezu načelno pristali, ali je Izvršni odbor poništio odluku, liga neće biti održana, što je još jedan ogroman poraz krovne kuće fudbala u Republici Srpskoj.

Svih sedam klubova je, i pored velikih pritisaka od strane FSRS, ostao složan i dosljedan da ovo nije put ka napretku futsala, a spremni su i novi koraci kako bi sami u svoje ruke preuzeli razvoj ove igre u Republici Srpskoj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.