Piga o novom izazovu u Futsal Klubu…

Dževad Habibija Piga posle dužeg vremena, vratio se futsalu i postao šef struke Futsal Kluba Konjic. O svom novom angažmanu i izazovima koji stoje pred njim, Piga nam je izneo svoje viđenje.

Nakon gotovo deset godina odsustvovanja iz takmičarskog futsala za seniore, vraćam se u pogon i to sa još jačom voljom. Mnoštvo situacija nagomilanih  proteklih godina malo me udaljilo od futsala koji se prati u medijima, ali sve ove godine sam i više nego aktivan sa svojom Školom futsala. Nakon uzaludnog traženja partnera koji mogu garantovati bar nastavak kvalitetnog trenažnog procesa Škole, da ne kažem podizanja i jačanja mlađih kategorija futsala, vratio sam se izvornom obliku rada sa djecom. Dakle, Škola futsala je nastavila svoj rad kako je i predviđeno, s tim da sam većinu rada prepustio trenerima koji su dokazani kao ljudi i pedagozi a potom i stručni.

Što se angažmana u Futsal Klubu “Konjic” tiče, moram priznati da me pozitivno iznenadio cjelokupan ambijent. Od Uprave kluba koja je uvijek na raspolaganju do igrača kod kojih vidim volju i želju za napretkom. Ovaj novi izazov je stigao iznenada, jer zaista sam se nakon niza razočarenja odlučio ostaviti seniorsko takmičenje po strani, tako da nisam godinama uopšte razmišljao o nastavku trenerske karijere. Poziv koji je stigao međutim, u samom startu je izgledao veoma ambiciozno. Nakon nekoliko treninga mogu konstatovati da je zamišljeni  projekat jako ambiciozan, ali s razlogom. Struktura kompletnog kluba koja je zamišljena ljetos polako se nadograđuje. Danas iako nekompletan igrački kadar se čini više nego solidan, što nam daje određene garancije za uspiješno takmičenje. 

Ekipe koje ćemo sresti ove sezone su prekaljene na malim terenima i prepune iskustva. Dovoljno je pomenuti da su u našoj grupi između ostalih i tri bivša Premijerligaša (Seljak, Mostarske kiše i Zrinjski), tako da će borba za naslov prvaka biti veoma žestoka. Mi imamo jasne ideje i jedinstveni cilj koji moramo slijediti, a on se zove Premijer liga. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspjeti nametnuti željeni stil igre svojim konkurentima i na terenu dokazati svoj kvalitet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.