Treća i odlučujuća utakmica je…

Posle druge utakmice u Tuzli i pobede Salines Tuzla City nad Mostar SG od 1:0, finale se seli u Mostar gde ćemo posle dve dijametralno suprotne utakmice, dobiti prvaka Premijer Futsal Lige BiH i predstavnika u novom ciklusu UEFA Futsal Lige Šampiona sezone 2021 /22.

Mislilo se da će u odnosu na prvu utakmicu, meč u Tuzli biti znatno drugačiji, sa opreznim pristupom obe ekipe meču. Međutim, sve to je kratko trajalo, odnosno do pogotka za domaće koji je postigao Dragan Gale Tomić u trećem minutu meča. Krenuli su nakon toga najpre igrači Mostara postepeno sa otvaranjem igre i pokušajima da probiju odbranu domaćih, takođe nedozvoljavajući im izlaz sa svoje polovine visokim presingom. Međutim kada bi Salines uspeo preći u napad i doći do šanse za pogodak, zaboravili su da na golu tog trenutka imaju jednog od glavnih aduta selekcije BiH, golmana Galića koji je žargonski rečeno, zaključao mrežu pred atacima domaćih. Svaki udarac u okvir gola, šansu za pogodak, odbitak, Galić je rešavao na neverovatan način. Ujedno, svojim sigurnim intervencijama, omogućavao je kontranapade svojih saigrača koji su se neuspešno završavali. Viđeno je, možda i zbog pritiska i važnosti utakmice, mnogo grešaka, netačnih padova, ali i poteza i akcija koji su dostojni nivoa aktera na parketu. U žaru borbe, bilo je i žustrine i agresivnosti sa obe strane, ali stari znalci i profesionalci na parketu, ni jednog trenutka nisu dozvolili da važnost utakmice pređe granice fer-pleja. U drugom poluvremnu slična priča, gosti mahom nedozvoljsvaju domaćinu da upotrebi svoje najjače oružje, igru sa golmanom igračem, ali kada bi krenuli sa pet u polju, stvarane su šanse ali bez realizacije. To što nije aktivno učestvovao duže kao golman – igrač, još jedan od najvećih aduta selekcije BiH, golman Milanović se osvetio Mostarcima fenomenalnim i donekle nestvarnim odbranama svoje mreže u drugom poluvremenu, revanširajući se Galiću za sve što je pokazao u prvom delu meča. Na kraju samo 1:0 uz glavne krivce za to, fenomenalne čuvare mreže, Galića i Milanovića. Mostar, grad u kome će se desiti trenutak istine, treća utakmica, rezultat svega što je uloženo u sezoni. Trenutak u koji staje sve. Veliko finale Premijer Futsal Lige BiH. Ulog veliki, cela sezona u 40 minuta, sve oko čega se polemisalo, najavljivalo, obećavalo, očekuje nas u Mostarskoj majstorici.

24.04.2021.godine, sve karte biće na stolu, bez kalkulacija pošto je ulog samo jedan, “Prvak Premijer Futsal Lige BiH i učesnik UEFA Futsal Lige Šampiona.. Bez prava na grešku i bez opravdanja, obe ekipe silno motivisane ulaze u meč i jedini su gospodari svoje sudbine. Da li će ponovo Galić i Milanović biti ključni faktor utakmice ili će neko novo ime zasijati i doneti titulu svom timu,videćemo na parketu koji će pokazati koja je ekipa spremnija, sa većim imperativom, motivisanija i možda i srećnija da osvoji titulu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.