Futsaleri Glasinca iz Sokoca pobjedom u posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske protiv direktnog konkurenta za opstanak KMF „Jahorina“ sa Pala rezultatom 6:2 zadržali su status prvoligaša i naredne sezone nastupiće u pomenutom rangu takmičenja.

U odličnom ambijentu dvorane u Sokocu viđena je, očekivano, tvrda utakmica u komšijskom derbiju. Igrači Glasinca su preko Nenada Đerića uspjeli u prvom poluvremenu steći prednost od 2:0 što im je donijelo dodatnu sigurnost za drugi period igre. Sjajnim odbranama istakao se i golman domaćih Marko Mirjanić koji je bio neriješiva enigma za futsalere Jahorine.

Drugi dio igre protekao je u ravnopravnoj borbi u kojoj Glasinac koristi igrača više, nakon crvenog kartona za kapitena gostiju Kneževića, i povećava rezultat na 3:0 golom Minića. Paljani su nakon toga krenuli u potpunu ofanzivu koju materijalizuju pogotkom Trba ali više od toga nisu mogli. Do kraja meča za Glasinac je još jednom pogodio Minić, zatim Čolić i Gašević. Drugi gol za Jahorinu djelo je Košarca.

„Teška utakmica za nas jer ulog je bio prevelik. Znali smo da pobjednik ovog meča ostaje u ligi, a poraženi da ispada. Liga je generalno zahtijevna i kvalitet ekipa je približan pa većina stvari na tabeli je riješena u posljednjem kolu. Mi smo vrlo malo utakmica odigrali u kompletnom sastavu ali vidim da i ostale ekipe imaju te probleme. Momcima čestitam na borbi i ostvarenoj pobjedi. Što se tiče cijele sezone ona je bila puna oscilacija gdje smo imali serije pobjeda ali i poraza. Na kraju smo uspjeli opstati u Prvoj ligi, došla je nova uprava u klub i sigurno da ćemo se potruditi da organizaciju podignemo na još veći nivo“ rekao je nakon utakmice trener Glasinca Predrag Dobrilović.

Titulu šampiona u Prvoj ligi Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH osvojio je KMF „Radnik Siti“ iz Bijeljine, a iz lige su ispali KMF „Jahorina“ i KMF „Brčko Zdravlje“.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.