Premijer Futsal Liga Bosne i Hercegovine igra 9. zadnje kolo za ovu godinu.Parovi 9.kola Premijer Futsal Lige BIH :

MNK Kaskada Gračanica- MNK Brotnjo

MNK Sloga Gornji Vakuf – HFC Zrinjiski Mostar

MNK Seljak Livno – GFC Sarajevo

MNK Bosna Kompred Tuzla – FC Salines

KMF Policajac – FC Mostar SG Staklograd

Subota 19.12.2020 :

U zadnjem kolu prve polusezone MNK Kaskada gostuje u GSM Čitluku kod MNK Brotnjo. Utakmica se igra  od 17:00. MNK Brotnjo vežba posljednji trening u izuzetno turbulentnoj i teškoj 2020. godini za njihov klub. 

Od 17:30h MNK Sloga Gornji Vakuf igra zadnju utakmicu zimskog dela prvenstva sa ekipom HFC Zrinjski Mostar.
Utakmica koja za MNK Sloga znači uplovljavanje u mirniju luku i doček proljetnog dela prvenstva u boljem ambijentu.
Igraju sa ekipom koja je pokazala uz znatne turbulencije prethodne dve godine da vrede i iz kola u kolo sve bolji futsal igraju. Ovo pokazuje i pozicija na tabeli gde su trenutno na četvrtom mestu. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.
MNK Seljak Livno u 18.00 časova će odigrati izuzetno važnu i poslednju utakmicu prvog dela sezone Premijer futsal lige BiH. Protivnik je odlični GFC Sarajevo, gost u dvorani “Dalibot Perkovič Dali”. Obe ekipe veže dugogodišnje sportsko rivalstvo. U prošlosti je odigrano mnoštvo odličnih utakmica između dva kluba. U ovu sezonu GFC Sarajevo je ušlo kao favorit iz sjene za naslov prvaka. Trenutno su petoplasirana ekipa prvenstva, kome se volja i motivacija polako vračaju u njihove redove.
Sa početkom od 19:30 časova MNK Bosna Kompred Tuzla očekuje na derbija drugoplasiranog prvaka države FC Salines na svom terenu. I ovaj susret se igra bez prisustva publike, a vlasnike članskih karata imaju mogućnost da gledaju utakmicu iz VIP lože, zato što je ista fizički odvojena od male sale. Zbog velike zainteresovanosti, a ograničenog broja mesta, sve vlasnike redovnih i zlatnih kartica koji žele gledati utakmicu trebaju da se jave u FB inbox sekretaru i službenom predstavniku, Mirzi Šehanoviću. Najavljen je live stream utakmice.
Utorak 22.12.2021:
U 9. kolu Premijer futsal lige BiH, KMF Policajac dočekuje trenutno prvoplasiranu ekipu na tabeli Premijer Lige FC Mostar SG Staklorad. Ova utakmica koja je poslednja u prvoj polusezoni, je na rasporedu u JUSC “Borik”, sa pocetkom u 15h. Sa obzirom da utakmice se igraju bez prisustva publike, zainteresovani imaju prilike da je prate u direktnom prenosu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.