Reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana saznala je imena protivnika sa kojima će se boriti  u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a u izjavi za Fustal Balkan selektor BiH Ivo Krezo iznio je svoja očekivanja.

” Što se tiče protivnika u preliminarnoj rundi mogu biti zadovoljan i naravno da očekujem prolazak, pogotovo da budemo prvi, jer ćemo upravo mi biti domaćini tog kvalifikacionog turnira. Takav rezultat donio bi nam direktan plasman u glavnu rundu ali moramo biti oprezni i odigrati maksimalno ozbiljno” ističe Krezo.

Rivali selekciji BiH u grupi A biće reprezentacije Kipra, Švajcarske i Gibraltara, a selektor ističe da najbolje poznaje igru Švajcaraca sa kojima se njegova ekipa već ranije sastajala.

“Švajcarsku najbolje poznajemo jer smo ih pobijedili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rezultatom 7-1. Možda je to previsok rezultat ali Švajcarska je pokazala da napreduje u futsalu. Druge dvije reprezentacije su mi trenutno nepoznanica ali u predstojećem periodu ću nabaviti snimke i analiziraću njihovu igru tako da ih spremno dočekamo” dodaje on.

Reprezentaciju BiH sredinom decembra očekuje prijateljski turnir u Poreču koji će, prema riječima Kreze, biti prilika da se dokažu novi igrači na koje se može računati.

“Cilj stručnog štaba i mene je da napravimo bazu od 25 futsalera koji u svakom trenutku mogu da ispune zahtjeve igranja za reprezentaciju. Želimo da u narednom periodu uključimo i što više mladih igrača, pogotovo iz U19 selekcije” rekao je Ivo Krezo za kraj razgovora.

Kvalifikacije za EP 2022. godine biće istorijske budući da se prijavilo rekordnih 55 reprezentacija, a 33 će učestvovati u Preliminarnoj rundi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.