Jubilej vredan poštovanja, MNK”KLANAC” Brčko proslavlja 10 godina postojanja!!!

Predstavljamo ukratko MNK “Klanac” iz Brckog, člana Prve Futsal Lige FBiH grupa 3.

Malonogomentni klub “KLANAC“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je osnovan 28.09.2009.godine.
Skupština je održana u prostorijama mjesne zajednice „Klanac“ Brčko te je prihvaćena odluka o osnivanju Udruženja građana Malonogometni klub „KLANAC“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statutu kluba te izabrano rukovodstvo kluba.

Rješenjem o registraciji 06.11.20109.godine klub je zvanično registrovan i započeo je sa radom.

Klub se u ovom periodu takmičio u Prvoj Futsal ligi sa promjenljivim uspjehom, najviše zbog nedostatka i nemogućnosti treniranja u adekvatnoj dvorani.
U početnim danima funkcionisanja kluba okupljali smo preko 100 članova u više selekcija, počev od pjetlića do veterana.
Pored redovnog ligaškog takmičenja učestvovali smo i u kup-takmičenju na nivou Bosne i Hercegovine u futsalu, gdje smo igrali sa bivšim prvacima države u futsalu ekipama MNK „Kaskada“ Gračanica i MNK „Centar“ Sarajevo.

Osim redovnih takmičenja u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH učestvovali smo i na brojnim turnirima kako u Distriktu tako i širom Bosne i Hercegovine i Republici Hrvatskoj i Austriji.

U proteklih 9 sezona klub je odigrao 92 ligaške utakmice i ostvario 32 pobjede, 54 poraza i odigrao 6 neriješenih utakmica. Gol razlika je 349 datih golova i 415 primljenih golova.

Za MNK Klanac je do sada nastupilo 74 igrača a najviše utakmica su odigrali Delagić Admir 83 utakmice, Adžajlić Ermin 58, Mulalić Edin 41.

Najbolji strijelac ekipe je Kevrić Jasmin sa 42 gola, zatim Mulalić Edin sa 33, Delagić Admir 28 i Čaušević Amar sa 23 gola.

U okviru proslave 10 godina postojanja i rada kluba, početkom marta klub je bio domaćin U-19 futsal reprezentaciji Bosne i Hercegovine koji su u sklopu priprema za nastup u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo odigrali revijalnu utakmicu sa mnk Klanac. Tom prilikom za reprezentaciju su nastupili i dva naša igrača Mehmedović Eldin i Bohor Mustafa.

U povodu proslave godišnjice kluba odigrali smo i revijalnu utakmicu sa veteranima iz Sarajeva za koju su nastupili bivši igrači reprezentacije BiH i Sarajeva Samir Duro i Dalibor Nedić.

Krajem godine organizujemo i 17. Međunarodni Bajramski turnir na kojem očekujemo učešće preko 80 ekipa koje će se takmičiti u kategorijama seniori, veterani, juniori, kadeti, pioniri, pjetlići a prvi put planiramo učešće i ženskih ekipa.
Turnir će se igrati u periodu od 23.12.2019.godine do 04.01.2020.godine.

U ime pratilaca Futsal Balkana, čestitamo jubilej KMF “KLANAC” i želimo im puno uspeha u daljem radu i takmičenju!!!

Vaš Futsal Balkan!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.