FC Mostar SG doživio je prethodne sedmice dva neugodna poraza. Prvo ih je iznenađujuće Kaskada izbacila iz Kupa Bosne i Hercegovine, a onda je u nedjelju HFC Zrinjski neočekivano lako i ubjedljivo savladao aktuelnog prvaka BiH.

Odmah se poslije utakmice oglasio i predsjednik kluba, Amel Bajgorić, koji je istakao da će sigurno biti kazni, ali i da bi pojedincima iz kluba mogla biti pokazana izlazna vrata zbog nedovoljnog zalaganja.

Sa kaznama se slaže i kapiten kluba, Marijo Aladžić, koji je u ime čitave ekipe istakao da su svi igrači svjesni da su podbacili i da prihvataju svaku disciplinsku mjeru kao ekipa, jer i kada su pobjeđivali bili su ekipa, pa će tako i sada kada se gubi i kada se trebaju snositi posljedice biti zajedno.

-Mi smo svjesni da smo u zadnje dvije utakmice podbacili. Naravno, kao ekipa kada smo pobjeđivali i osvajali trofeje, osvajala je ekipa. Tako i sada kada smo podbacili, mi ni u jednom trenutku nismo pomislili na loš dan pojedinca, nego čitave ekipe. Mi se ovim izvinjavamo svim našim navijačima i Upravi kluba na dva poddbačaja. Mi smo svjesni da smo zaslužili da budemo kažnjeni kao ekipa, a ne kao pojedinac i svaku ćemo kaznu prihvatiti i krenuti još jače i intenzivnije u trening i borbu za titulu koju sam uvjeren da ćemo donijeti u klub na slavlje i našim navijačima i članovima Uprave i nama samima, rekao je za naš portal Marijo Aladžić, kapiten FC Mostar SG, u ime kompletne ekipe aktuelnog prvaka.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.