Godinu dana nakon osnivanja, KMF “Prijedor”, dobio je potvrdu nastupa u Prvoj Ligi RS, posle prošlogodišnje debitantsku sezone u kojoj su nastupali u Drugoj ligi RS grupa “Zapad”.

Ukratko o klubu komentar smo dobili od Mladena Jurišića sportskog direktora KMF “Prijedor” :

U protekloj takmičarskoj sezoni smo imali seniorsku ekipu koja je bila sastavljena od iskusnih domaćih igrača. Ove godine ambicije kluba su da se seniorski tim podmladi, da se pruži šansa mladim igračima, da pokušamo stvoriti našu omladinsku selekciju. Zatim pokušati povesti računa o kvalitetu koji treba da ima seniorski sastav da bi mogao da odgovori svim ambicijama, zahtjevima u takmičenju u Prvoj Futsal Ligi Republike Srpske.

Prvi cilj KMF Prijedora ove sezone je da zadrži trenutne igrače koji nastupaju za seniorski tim, pružiti šansu igračima koji su na probi kroz prijateljske utakmice i kao što sam spomenuo da u nekom narednom periodu koji je pred nama pokušamo stvoriti naše omladinske selekcije.

Drugi cilj je da našu bazu, školu futsala, maksimalno unaprijedimo i u tom pravcu smo krenuli. Po uzoru na velike klubove, koji imaju školu futsala za omladince i KMF Prijedor je sazrio da ima svoj omladinski pogon u kojoj će se pored škole futsala, raditi i drugi programi jer mi ne želimo da budemo klub čiji rad se zasniva na komercijalnom naplaćivanju članarina i određivanje treninga dva puta sedmično. Želimo da djeci iz škole futsala, pod okriljem KMF Prijedor pružimo i druge programe : programe praćenja sportskog razvoja, preventivni programi zdravlja, pravilne ishrane, testiranja, odnosno kompletnog razvoja mladih sportista tako da iz baze škole prepoznamo talente, radimo sa njima i usmjeravamo ih u sportsku karijeru onako kako jedan profesionalni, sportski život podrazumijeva.

Klub KMF Prijedor je nedavno proslavio svoj prvi rođendan od svog osnivanja. Mi želimo da kroz niz aktivnosti koje će biti realizovane u klubu, pokušamo obezbjediti stabilna finansiska srestva kako bi klub mogao bez problema funkcionisati u nadolazećoj sezoni koja je pred nama.

Ambicije kluba u prvoj futsal ligi Republike Srpske. Pokušati ostvariti solidan rezultat zadržati trenutni igrački kadar i boriti se kroz svaku utakmicu koju budemo igrali na domaćem parketu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.