Prva utakmica proljetnog dijela prvenstva Premijer lige BiH u futsalu kreće danas utakmicom u Tuzli.

U malom ”Mejdanu” sastaće se domaći FC Salines i KMF Beli Anđeo iz Popovog polja. Jarčevi su u prvom kolu prošle sezone deklasirali u Brčkom svog današnjeg protivnika i sigurno je da žele ponovo da ostvare trijumf i danas. Ostali su bez Srđana Ivankovića koji je otišao u Ekonomac, promijenili su trenera, i imaju respektabilnu ekipu i sasvim realne izglede da završe u samom vrhu.

Svoje mjesto u samom vrhu traži i FC Centar. Sarajlije su imale burnu pauzu. Dženan Muminović je podnio ostavku na sve funkcije u klubu, međutim ostao je i stiglo je značajno pojačanje, mladi Elmin Prošić. Oni će 2019. godinu otvoriti duelom protiv još jednog nekadašnjeg prvaka, KMF Leotar.

HFC Zrinjski nije mnogo mijenjao igrački kadar u pauzi, ali su i u prvom dijelu pokazali da je to izuzetno kvalitetna ekipa, uz gradskog rivala vjerovatno i najjača u ovom trenutku.

Svi gore nabrojani pokušaće da stignu FC Mostar SG i spriječe ih u osvajanju treće uzastopne titule prvaka države. Mostarci i u drugi dio sezone ulaze motivisani, ali i pojačani. Neće u timu biti Stefana Rakića, ali je zato Marijo Aladžić potpuno spreman, a uz to stigao je reprezentativac Srbije, Jovan Lazarević.

Što se tiče ostalih ekipa, KMF Tango je već prežaljen, oko njih je sve i neizvjesno, pa je meč prvog kola odložen, a traži se drugi putnik u niži rang. Leotar se pojačao, pa iskusna ekipa iz Trebinja ne bi trebala imati problema, dok je u dosta lošijoj poziciji KMF Beli Anđeo.

Raspored 10. kola:

Petak:

Tuzla: FC Salines – KMF Beli Anđeo (19.00)

Subota:

Livno: MNK Seljak – MNK Kaskada (19.00)

Nedjelja:

Sarajevo: FC Centar – KMF Leotar (18.00)
Mostar: HFC Zrinjski – MNK Brotnjo (18.30)

Odloženo: KMF Tango – FC Mostar SG (06.02)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.