Bosna i Hercegovina će ove sezone dobiti prvog prvaka u futsalu nakon play offa.

Ovog vikenda kreće rasplet u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a nakon nekoliko godina zajedničke Premijer lige, i različitih formata takmičenja, ove sezone je konačno odlučeno da se igra play off, što su mnogi futsal stručnjaci odavno i zagovarali.

Propozicijama takmičenja, prva dva kluba u regionalnom dijelu takmičenja, u ovom slučaju FC Mostar SG i HFC Zrinjski, slobodni su u četvrtfinalu play offa, te imaju prednost domaćeg terena u polufinalu, dok će četvrtfinale morati igrati MNK Brotnjo, FC Centar, FC Salines i MNK Seljak.

MNK Brotnjo i FC Centar kao trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa na kraju regularnog dijela sezone imaju prednost domaćeg terena protiv MNK Seljak, odnosno FC Salines.

Obje prve utakmice play offa, koji se u ovoj fazi takmičenja igra na dvije pobjede, igraju se u nedjelju. FC Centar će od 18.00 u maloj dvorani KSC ”Skenderija” ugostiti tuzlanskog Salinesa, dok će od 19.30 u Čitluku igrati MNK Brotnjo i MNK Seljak.

Podsjećamo, iz lige je ispao KMF Tango, dok je još ranije istupio višestruki prvak BIH, KMF Leotar.

U ligi su ostali KMF Beli Anđeo i MNK Kaskada, ali oni neće nastupiti ni u play offu, tako da je za njih Premijer liga za ovu sezonu završena.

Prve utakmica Play offa:

Sarajevo: MNK Centar – FC Salines (Nedjelja, 18) Sudije: Mirza Zubić (Visoko) i Jasmin Ušanović (Goražde)

Čitluk: MNK Brotnjo – MNK Seljak ( Nedjelja, 19.30) Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Goran Ilić (Doboj)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.