Finalna serija Premijer lige BiH u futsalu počinje večeras iz dvorane USRC ”Midhat Hujdur” u Mostaru.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, suvjereni vladar Premijer lige posljednje dvije sezone, FC Mostar SG dočekaće u prvom meču finala MNK Brotnjo.

FC Mostar SG je do finala stigao poslije prolaza pored tuzlanskog Salinesa. Iznenađujuće je počela serija jer su Jarčevi napravili brejk u Mostaru. Imali su meč loptu u Tuzli, no tada je FC Mostar SG pokazao zašto je tu gdje jeste i sa lakoćom je vratio seriju u Mostar, gdje su ovaj put uspjeli savladati protivnika i tako se plasirati u veliko finale.

Brotnjo je, sa druge strane, išao dužim putem do finala. Prvo su morali izbaciti livanjskog Seljaka u četvrtfinalu, a onda su u polufinalu savladali drugoplasiranog Zrinjskog. Plemići su u najgorem trenutku upali u jednu krizu funkcionisanja, došlo je do ostavke predsjednika, igrači su prijetili štrajkom, i sve se to na kraju odrazilo na njihove igre koje su tokom sezone bile zaista odlične. Kvalitetnoj ekipi kao što je Zrinjski, bila je to ”gratis” pomoć da izbace Mostarce, što su oni u dva meča i uspjeli, te se plasirali u finale.

Prvi meč finala igra se večeras od 19.30 u Mostaru, a utakmicu sudi par iz Sarajeva, Alem Bajrović i Amir Omerbašić.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.