Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo izvršio je juče u Trening centru Fudbalskog saveza BiH prozivku igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a pozivu su odazvali se svi futsaleri sa spiska.

BH reprezentativci biće domaćini kvalifikacionog turnira grupe A u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a protivnici će im biti selekcije Švajcarske, Kipra i Gibraltara u periodu od 29. januara do 1. februara.
Prema riječima selektora BiH u turnir ulaze sa najvećim ambicijama:

“Naš cilj u ovim kvalifikacijama je da budemo prvi i da se direktno plasiramo u glavnu rundu kvalifikacija. Što se tiče kvaliteta rivala tu najbolje poznajemo selekciju Švajcarske koju smo prošle godine savladali sa 7:1. Iako se rezultat čini visokim Švajcarci puno ulažu u futsal i zato ih moramo ozbiljno shvatiti. Ostale dvije reprezentacije su po rejtingu lošije od nas ali sigurno u Zenicu ne dolaze na izlet i pokušaće napraviti što bolji rezultat” kaže selektor Krezo za naš portal.

Zbog povrede zadnje lože u ovim kvalifikacijama neće igrati Srđan Ivanković, a probleme sa sinusima trenutno ima Mirko Hrkač koji će biti spreman da nastupi na turniru:

“Naši doktori su pregledali Srđana i dali preporuku da ipak ne igra kako ne bi rizikovali neku ozbiljniju povredu. On je u večernjim časovima napustio trening kamp i dobio slobodno vrijeme za oporavak u narednom periodu.Što se tiče Mirka, on je trenutno pod nadzorom doktorskog tima i spreman će dočekati prvu utakmicu” dodaje Krezo.

Na spisku za kvalifikacije nalaze se igrači: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Emir Omerhodžić (Centar Zamm MC), Ivan Ivanković (Mostar SG Staklorad), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Avdo Huskanović (Kaskada), Srđan Ivanković (Salines), Mirko Hrkać (Square Dubrovnik, Hrvatska), Amer Džindić (Kaskada), Sabahudin Petak (Sloga Gornji Vakuf), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Stakload), Darko Milanović (Salines), Samir Gosto (Mostar SG Staklorad), Fadil Seferović (Centar Zamm MC), Dejan Trifković (Salines), Ibrahim Hršumović (Centar Zamm MC).

Raspored utakmica turnira u Zenici:

Srijeda, 29. januara: Kipar – BiH (16.00)

Četvrtak, 30. januara: BiH – Gibraltar (19.00)

Subota, 1. februar: BiH – Švicarska (19.00).

[contact-form][contact-field label=”Име” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Е-пошта” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Веб место” type=”url” /][contact-field label=”Порука” type=”textarea” /][/contact-form]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.