Nakon večerašnje pobjede futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Švajcarskom od 7:1 u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici predstavnicima medija su se obratili selektor Ivo Krezo i golman Stanislav Galić.

Ivo Krezo je izjavio:

“Zahvalio bih se zeničkoj publici na podršci. Nadam se da će nastaviti da prave ovakvu atmosferu i u naredne dvije utakmice. Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi, borbenosti i zalaganju. I prije utakmice smo važili za favorite, a to smo na parketu i pokazali.”

Selektor je još dodao:

“Dobro smo analizirali protivnika. Bili smo spremni na njihovu igru sa golmanom-igračem i brzo smo ih natjerali da odustanu od takve igre. Ispoštovali smo sve ono što smo se dogovorili u svlačionici i nismo protivniku dali nikakvu šansu.”

Krezo očekuje sličnu igru i sutra protiv Škotske:

“Favoriti smo i protiv Škotske, ali ne smijemo se opuštati. Moramo imati isti pristup kao večeras protiv Švicarske i nećemo imati problema.”

Stanislav Galić o utakmici kaže:

“Dobro smo se pripremili za večerašnji meč. Igrali smo odlično od početka, nismo dozvolili protivniku da dođe do svoje igre. Rano smo došli do prednosti i njihovo izjednačenje nas natjeralo da krenemo još jače. U drugom poluvremenu smo rutinski priveli utakmicu kraju i nadam se da je publika zadovoljna našim izdanjem.”

Iako je golman, Galić se upisao u strijelce, a zabilježio je i asistenciju.

“Postigao sam i svoj prvi gol za reprezentaciju. Drago mi je zbog toga, ali timska igra je najvažnija i bitno je da je kompletna ekipa odradila posao na pravi način. Sutra ćemo i protiv Škotske od prve minute krenuti jako kako bismo napravili još jedan dobar rezultat”, rekao je golman naše futsal reprezentacije.

U toku je drugi meč prvog kola između Škotske i Turske, a sutra se sastaju Švajcarska-Turska (17:00) i BiH-Škotska (20:00).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.