Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, igraće protiv Srbije, Rumunije i pobjednika baraža Sjeverna Makedonija – Grčka, a u razgovoru za naš portal selektor BiH Ivo Krezo prokomentarisao je buduće rivale.

“Što se tiče žrijeba mogli smo proći i bolje ali i gore. Iz prvog šešira izvukli smo reprezentaciju Srbije koja je u samom vrhu Evropskog futsala. Sa njihovim kvalitetom smo upoznati i sigurno da važe za favorita grupe.  Možemo biti zadovoljni što smo izbjegli top tri reprezentacije, Španiju, Portugal i Rusiju” kaže Krezo.

Iz drugog šešira BiH je za rivala dobila reprezentaciju Rumuniju.

“Rumuni su jedan kvalitetan sastav koji igra agresivan i energičan futsal i sigurno da smo mogli dobiti lakšeg protivnika od njih. Pobjednik baraža između Sjeverne Makedonije i Engleske biće naš treći rival. Ekipu Sj. Makedonije poznajemo jer smo prošle godine igrali sa njima dvije utakmice u Bihaću i zabilježili pobjedu i neriješen ishod. Što se tiče Engleske, manje mi je poznat njihov kvalitet i ako oni prođu sigurno će biti veliki izazov igrati protiv njih. Po mom mišljenju mogli smo i bolje proći jer je bilo u bubnju reprezentacija koje bi bile lakši protivnik od ove dvije. Cilj stričnog štaba i mene je plasman na EURO i uradićemo sve da to ostvarimo” istakao je selektor.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine trebala je sljedeće sedmice da se okupi i otputuje na turnir u Poreč ali zbog pogoršane epidemiološke situacije organizatori su otkazali takmičenje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.