Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivo Krezo, okupiće naredne sedmice seniorsku reprezentaciju u posljednjoj provjeri pred kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kako je rekao u razgovoru za Oslobođenje, poziv su dobili i golman Robert Mišković, te Amer Džindić kapiten mlade reprezentacije BiH.

– Uglavnom, pozvali smo one provjerene snage, koje odavno čine okosnicu reprezentacije. Nemamo još mnogo vremena do kvalifikacionog turnira i ovo nam je praktično posljednja šansa da provjerimo svoj kvalitet. Odlučio sam se da pozovem četiri golmana, među kojima je i golman Robert Mišković, debitant u reprezentaciji. Radi se o kvalitetnom čuvaru mreže, dobro će nam doći, a istovremeno i jako dobro poznaje Hrvatsku, tako da nam i to može biti od koristi. Uz to, odlučili smo se da nagradimo i kapitena U21 reprezentacije, Amera Džindića, pozivom u A reprezentaciju. Želimo da što više mladih uvodimo u reprezentaciju kako bi sticali iskustvo uz naše starije prvotimce i tako vremenom oni preuzimali okosnicu reprezentacije, rekao je za Oslobođenje selektor reprezentacije Ivo Krezo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.