Kako futsalbalkan saznaje iz izvora bliskih bivšem šampionu Bosne i Hercegovine klub iz Trebinja je doneo najnepopularniju odluku. Na tu temu klub je organizovao sednicu Uprave kluba i sa koje Vam prosledjujemo njihovo saopštenje.Na hitnoj sjednici uzeg rukovodstva kluba,kapitena,predstavnika opstine grada Trebinja ,predstavnika Sd Leotar ,sponzora i navijača donjeta je jednoglasna odluka da se zvanično istupi iz premijer lige BiH.Desavanja koja su se desila u Mostaru je kap koja je prelila i tako punu čašu od početka prvenstva gdje se ova liga igra za sudije i polupismene delegate koji završe jednodevni kurs i postanu službena lica lijepo zaradjujući a da do tada nisu nikada pogledali futsal utakmicu ,čast izuzecima.
Krenut će mo redom samo od drugog dijela prvenstva gdje na tri utakmice smo u najmanju ruku pokradeni a u Mostaru masakrirani.
U tri utakmice nam je dosudjeno 28 faulova , svaku utakmicu smo u bonusu ,2 crvena kartona i pregršt žutih kartona .
Na utakmicama protiv Brotnja i Zrinjskog dobivamo crvene kartone u 38 min gdje direktno se utice na krajnji ishod utakmice.gdje u Sarajevu se sudi u najmanju ruku tendeciozno sto smo dobili i potvdu od nadležnih koji su gledali sporene situacije.
Utakmica u Mostaru je potvdila sve naše sumlje da smo ove godine predoredjeni za selidbu u niži rang .što uzgred nije nikakva sramota ali na ovakav način nećemo dopustiti da se igraju sa klubom,zdravljem ,suzama igrača i našom tradicijom koja traje 30 godina.
Isključiti našeg najboljeg igrača u toj utakmici radi banalnog auta u 38 min ,dodjeliti ciljano kapitenu 3 žuti karton ,neštiteći naše igrače od kojih je jedan završio u kliničkom centru Mostar radi preloma prsta a drugi u domu zdravlja u Trebinju nije slučajno,pred odlučujuće utakmice za opstanak,gdje se delegat fizički upušta u fizički sukob sa našim igračima i upravom a obavlja dužnost službenog lica još jednom kažemo da nije slučajno.Kontrolori i ocjene sudjenja u našoj ligi nepostoji,tako da je sudijama sve dozvoljeno,bez obzira šta su radili ili neuradili na pomenutim utakmicama,mogu dati tri gola npr i da sude sledeće kolo ,mislimo da je to van svake pameti.

Možda je to zato što su pojedinci naučili da vode službena lica na ručkove, večere i davanje poklona što mi nemožemo jer imamo ubjedljivo najmanji budžet u ligi,što treniramo u 15 sati, što na put idemo sa jednim sendvićem ili što smo najudaljeni pa im više muka putovati,što igrači igraju bez pare dinara,što provodime vikende bez najdražih osam mjeseci, putujući po 6-7 sati u prosjeku u jednom pravcu …neznamo ali znamo da ove situcije su dobro izrežirane.
Ime kluba i ponos koji se gradio godinama u koje su upisana mnoga velika imena sporta ,nažalost neki nisu više medju nama, neće dozvoliti da se neko igra sa tim a koji uzgred traje jedno ljeto ili manje. Za to smo donjeli ovu nepopularnu odluku jednoglasno radi zaštite kluba,tradicije , igrača i napretka futsala da se drugim klubovima i ljudima koji vode klubove nebi dešavalo ovo što se dešava nama.

KMF LEOTAR

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.