HFC “Zrinjski” proteklog vikenda ostvario je drugu ovosezonsku pobjedu koja mu je donijela prolaz u sredinu tabele Premijer lige BiH, a Mostarci su u 7. kolu savladali MNK “Seljak” iz Livna rezultatom 4:2.

Iz Zrinjskog ističu da su svjesni u kakvoj se situaciji nalazi klub koji je regularni dio sezone 2018/19 završio na drugom mjestu i da ove godine imaju drugačije ambicije.

“Uprkos trenutnom stanju atmosfera u klubu je odlična i svi smo kao jedna obitelj. Cilj svih nas je da ne dozvolimo gašenje Zrinjskog i da ostanemo u Ligi. Nadamo se da će neki sponzor se pojaviti i podržat našu borbu. Trenutni v.d. predsjednika Zdravko Čagalj pomaže ekipi koliko može i obezbijedi nam sve što je neophodno za odlazak na utakmicu” rekao je naš portal golman Mostaraca Haris Skuhan.

Futsaleri Zrinjskog imali su teži raspored na startu takmičenja, a rivali, između ostalih, bili su im trenutno tri prvoplasirana tima na tabeli: MNK Centar, MNK Mostar SG i FC Salines.

“Na početku sezone imali smo protivnike koji su daleko ispred nas po organizaciji i po svemu. To su sve profesionalci trenutno za nas. U drugom dijelu sastajemo se sa klubovima koji će se borit sa nama za opstanak i tu nam je najvažnije da skupljamo bodove. Kupa BiH igramo bez velike ambicije jer idemo na daleko putovanje u Tuzlu. Na taj meč idemo u podmlađenom sastavu jer većina igrača, zbog poslovnih obaveza, nije u mogućnosti da putuje sa nama” sumirao je učinak Zrinjskog Skuhan.

Zbog finansijske situacije nastup Mostaraca bio je upitan u ovoj sezoni, a u klubu su ostali oni koji ga vole i koji su vjerni Zrinjskom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.