Futsal reprezentacija Hrvatske savladala je večeras u Dubrovniku Bosnu i Hercegovinu sa 4:0 u utakmici prvog kola kvalifikacionog turnira Glavne runde za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2020. godine.

Od početka utakmice selekcija koju sa klupe predvodi Mato Stanković postavila je Bosnu i Hercegovinu u podređeni položaj. Kontrolisali su igru, prijetili, ali je Stanislav Galić zaustavljao njihove šuteve. Ipak, ni golman Bosne i Hercegovine nije mogao ništa u 8. minutu kada Maro Đuraš krade jednu loptu, dodaje do Luke Sutona, a rođeni Mostarac pogađa rašlje Galićevog gola za vodstvo Hrvatske od 1:0.

Brzo nakon gola mogli su Hrvati i do drugog gola, ali je poslije asistencije Postružina, Maro Đuraš promašio prazan gol.

Bosna i Hercegovina je tek povremeno prijetila, uglavnom šutevima sa distance, a ono posla što je imao Žarko Luketić je odradio na najbolji način.

I onda na početku 18. minute BiH ostaje sa igračem manje u rotaciji. Kapiten Anel Radmilović je u trku prema golu došao u kontakt sa Perićem, a sudija Kamil Cetin mu bez razmišljanja pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Brzo su domaći materijalizovali situaciju igrača više, te su preko Frane Jelovčića stigli do vodstva od 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Hrvatska je uduplala svoju prednost od dva gola. Luka Suton je sa dva gola u 25 sekundi u 22. minutu utakmice odveo Hrvatsku na 4:0 i bilo je tada jasno da pobjeda pripada domaćinu. Do kraja utakmice samo su priveli utakmicu kraju i ona je završena pobjedom Hrvatske od 4:0.

Bosna i Hercegovina će sutra od 17 časova igrati protiv Rusije, koja je danas savladala Švedsku sa 7:3, dok Hrvatska od 20.00 igra protiv Švedske.

HRVATSKA – BIH 4:0 (2:0)
Dvorana ”Gospino polje”, Dubrovnik
Gledalaca: 1000
Sudije: Kamil Cetin (Turska) i Adrian Tschopp (Švicarska)
Strijelci: 1:0 Suton 8, 2:0 Jelovčić 18, 3:0 Suton 23, 4:0 Suton 23
Žuti kartoni: Kanjuh (Hrvatska), Bošković (BiH)
Crveni karton: Anel Radmilović (BiH) 18

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Kanjuh, Primić, Matošević, Kazazić, Perišić, Martinac, Postružin, Horvat, Suton, Đuraš Selektor: Mato Stanković

BiH: Galić, Radmilović, Aladžić, Kahvedžić, Pavlović, Milanović, Dujmović, I.Ivanković, S. Ivanković, Perković, Isanović, Džindić, Bošković, Jelić  Selektor: Ivo Krezo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.