GFC Brčko pokazao kvalitet I dok su mnogi špekulisali o tome kako će ekipa Adnana Junuzovića biti “kanta sa nabijanje” to se ipak obilo o glavu. Momci su pokazali zube i slavili protiv veoma dobre ekipe iz Lukavca. Utakmicu u sportskoj dvorani arbitri Živković i Barjaktarević su u 20 časova označili početak prvog kola. Odmjer snaga na početku je bio usmjeren na čuvanje svog gola. Ali i ne toliko dugo. Čavalić pogađa za prednost od 1:0 u 6 minuti. Gosti su krenuli sa ofanzivnijom igrom. Ipak to i nije bilo tako dobro za njih jer Čavalić pogađa za prednost od dva gola. Publika u dvorani je uz aplauz ispratila dva pogodka mladog Čavalića.

Ponovo su prijetili gosti ali do pogodka nisu stigli. Rezultat u prvom poluvremenu ostaje 2:0 u korist domaće ekipe iz Brčkog.

Početkom drugog poluvremena gosti iz Lukavca se vraćaju u egal. Sa dva brza gola poravnavaju rezultat na 2:2. Ali nije to obeshrabrilo domaće igrače i digli su tempo za nivo iznad protivnika. I to je sve krunisano pogodkom Kadić Armina. Popularni “Kadija” gol postiže deset minuta prije kraja utakmice. I ponovo domaći vode. Tek onda gosti sve karte bacaju u napad. Ali do realizacije nisu došli jer na golu je stajao pravo kapitenski El-Maid Junuzović . Nije dao pardona gostima ni u jednom njihovom direktnom šutu zadnjih minuta utakmice. Bio je kao mačka na golu.

Riječi hvale trener Junuz je imao za sve igrače i naglasio da su momci dali svoj maksimum u ovoj utakmici.

GFC Brčko – MNK Lukavac 3 – 2 ..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.