Za vikend od 05.-06.09.2020. godine u Tuzli se u organizaciji FC “Salines” organizuje međunarodni futsal turnir “SALINES CUP 2020”.

Usled epidemije Covid-19 a istinski zaljubljenici futsala ostaće uskraćeni da ovaj istinski spektakl, pred zasigurno ispunjenim tribinama Mejdana propratne uživo.

Ekipe poput kragujevačkog “Ekonomca i” vinkovačke “Aurelie” , privukle bi brojne zaljubljenike u ovaj sve popularniji sport. Posebna poslastica za sve će biti prvo učešće nezvanične Futsal reprezentacije Tuzle, u koju će biti pozvani brojni futsal igrači našeg grada.

KMF “Ekonomac” je godinama bio suvereni vladar regiona i jedna od 8 najboljih ekipa Evrope u zadnjih 10-ak godina, dok su Vinkovčani ekipa u ogromnom naletu.
Pošto će se igrati pred praznim tribinama, uprava FC Salines Tuzla City-a, obezbijedila je live prenos preko svog YouTube kanala. Link za sve četiri utakmice će biti postavljen stranici FC Salines i Futsal Balkana.
Ne sumnjamo, da će gledaoci širom regiona uživati u top futsalu nakon dužeg perioda.
Ovom prilikom se u ime FC”Salines” takođe želimo zahvaliti Gradskoj upravi Tuzle, Vladi TK, Federalnom ministarstvu kulture i sporta i naravno firmi  HEEZ gradnja”, generalnom sponzoru Salinesa, na podršci oko organizacije ovog događaja.

 

Budite uz nas i uživajmo zajedno!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.