MNK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje debitantski nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončala je na petom mjestu ligaške tabele, a iz kluba kažu da su ostvarili postavljene ciljeve pred početak sezone i da su zadovoljni postignutim rezultatom.

Prema riječima generalnog sekretara MNK Sloga Bećira Begovića plan je da klub u budućnosti postane respektabilan premijerligaš.

“Zadovoljni smo debitantskom sezonom s obzirom da je većini igrača to bilo prvo iskustvo u igranju Premijer lige. Ekipa je vrlo mlada ali u svakom meču išli smo na pobjedu, bez obzira ko nam je bio protivnik. MNK Sloga ima odličnu organizaciju unutar kluba i cilj nam je da iz dana u dan napredujemo u svim segmentima” rekao je Begović.

Igrači koji su se istakli svojim nastupima u Slogi svakako su Admir Zukan i Sabahudin Petak koji su, zajedno, postigli 40 golova i vodili klub do petog mjesta na tabeli.

“Dvojac Zukan – Petak istakao se odličnim partijama, a najbolji pokazatelj toga je broj postignutih golova. Admir je sa 23 pogotka drugi najbolji strijelac lige, a poziv i nastup Sabahudina Petaka za reprezentaciju BiH učinio nas je sve u klubu i gradu ponosnim” dodaje Begović.

On kaže da će promjena u igračkom kadru vjerovatno biti ali da je cilj uprave kluba da zadrži većinu igrača iz prethodne sezone.

“Ponuda za pojedine futsalere iz našeg kluba već ima ali na čelnim ljudima je da ih razmotre.  Što se tiče prelaznog roka, trener i uprava zajednički rade na tome. Pregovora sa nekoliko igrača već ima ali sigurno da će se birati pojačanja koja će donijeti dodatni napredak u narednoj sezoni. O imenima još uvijek ne bih govorio ali javnost će biti blagovremeno obaviještena o igračima koji potpišu za Slogu. Cilj nam je napraviti ekipu za budućnost i skupiti kvalitetan roster igrača.”

Begović za Futsal Balkan ističe da su ambicije Sloge u narednoj sezoni ulazak u plej-of Premijer lige BiH ali i razvoj mladih igrača.

“U narednom periodu pažnju ćemo usmjeriti prema našoj akademiji jer želimo da, za nekoliko godina, imamo što više igrača iz sopstvenog pogona. Pozitivna stvar za razvoj mladih futsalera je i Premijer liga BiH za juniore u kojoj ćemo nastupati od jeseni” dodaje on.

 

U razgovoru sa generalnim sekretarom MNK Sloga osvrnuli smo se i na odluku F/NS BiH da prekine prvenstvo i zvaničnim proglasi stanje na tabeli zatečeno u trenutku pauze zbog virusa korona.

“U potpunosti se slažemo sa odlukom Saveza i sagledavši kompletnu situaciju mislim da drugog rješenja nije bilo. Odluka je očekivana i moglo se naslutiti da sve vodi ka prekidu takmičenja” prokomentarisao je gensek Sloge.

Za kraj intervjua Bećir Begović pomenuo je navijače kao bitan faktor u uspjesima MNK Sloga i da su oni potvrda kvalitetnog rada u premijerligašu iz Gornjeg Vakufa.

“Ovim putem želim da se zahvalim našim navijačima na podršci tokom cijele sezone. Bez njihove podrške i podrške sponzora sigurno da ne bi napravili rezultat kakav smo imali u debitantskoj sezoni u društvu najboljih. Želim da im poručim da klub ide naprijed i da samo zajedno možemo stvoriti jaku i respektabilnu Slogu” zaključuje Begović za Futsal Balkan.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.