Futsaleri mostarskog Starog Grada opravdali su ulogu favorita u zaostaloj utakmici 10. kola Premijer lige BiH u futsalu, te su sa laganih 6:4 savladali Tango u Istočnom Sarajevu.

Ušao je Tango u ovaj susret bez svih zimskih pojačanja, koji će tek od vikenda imati pravo nastupa, pa je protiv ionako teškog protivnika, sa svega šestoricom igrača bilo jako teško igrati.  Držali su se koliko su mogli, Curović je na golu branio koliko je mogao, ali više od ovog rezultata i nije moglo, pa je Tango doživio časan porad od 6:4.

Gosti su poveli u 5. minutu lijepim golom Marija Aladžića. Prednost je pet minuta kasnije udvostručio Nermin Kahvedžić, da bi pred odlazak na odmor Salih Macić pogodio za 3:0.

Početkom drugog poluvremena Jovan Lazarević pogađa za 4:0, a odmah iza toga na kratko prednost gostiju smanjuje Admir Musić.

Salih Macić eurogolom u 23. minutu vraća aktuelnog prvaka na +4, 5:1, a zatim golman Tanga, Božidar Curović, poslije jednog prekida pogađa za 5:2.

Autogolom Vučine Šćepanovića u 29. minutu Mostar SG odlazi na 6:2, ali odmah poslije toga Nikica Purković smanjuje na 3:6, a onda Stefan Kuljanin u 37. minutu smanjuje na 6:4.

Ono što je dobro napomenuti za ovu utakmicu jeste da se publika u Istočnom Sarajevu konačno u nešto većem broju okupila da posmatra jednu futsal utakmicu, te je nakon duže vremena na tribinama dvorane u Vojkovićima bilo nekih 200-ak gledalaca.

KMF TANGO  – FC MOSTAR SG 4:6 (0:3)
Dvorana OŠ ‘’Aleksa Šantić’’, Vojkovići
Gledalaca: 200
Strijelci: 0:1 Aladžić 5, 0:2 Kahvedžić 10, 0:3 Macić 18, 0:4 Lazarević 22, 1:4 Musić 23, 1:5 Macić 23, 2:5 Curović  26, 2:6 Šćepanović 29 (ag), 3:6 Purković 31, 4:6 Kuljanin 37
Žuti kartoni: –

Tango: Curović, Šćepanović, Milošević, Musić, Kuljanin, Šehovac, Purković

Mostar SG: Galić, Jelić, Kahvedžić, Aladžić, Lazarević, Mušanović, Džemić, Macić, Pavlović, Šikalo, Vesić, Gosto

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.