FC Centar – Zamm mC poslije mnogo promjena i uigravanja nove ekipe sutra počinje novu sezonu Premijer lige BiH.

Protivnik najtrofejnijem bh. futsal kolektivu biće tuzlanski Salines, prema kojem Sarajlije imaju respekt, ali ipak i oni će se nešto pitati, kaže nam trener Centra, nekadašnji kapiten ovog kluba, Nijaz Mulahmetović.

-Iskreno smo priželjkivali malo drugačiji raspored, ali šta je tu je. Prvo kolo i odmah super teška utakmica sa jednim od kandidata za titulu. Svjesni smo jačine protivnika i individualne kvalitete igrača Salinesa, međutim imamo i mi neku svoju računicu i uradit ćemo sve da bodovi ostanu u Sarajevu. Šteta je što nećemo biti kompletni zbog kazni iz prošle sezone, ali sam siguran da će svi igrači koji budu igrali dati maksimum i predstaviti jedan novi Centar na najbolji mogući način. Iskoristio bih priliku i pozvao publiku da dođu i podrže nas, a jedan od glavnih ciljeva ove ekipe je vratiti gledaoce na naše utakmice, rekao nam je Nijaz Mulahmetović.

Što se tiče same sezone, i ranije su iz kluba najavljivali da je glavni cilj stabilizacija kluba, te omasovljenje kluba kroz promociju futsala, a konkretne ambicije u smislu pozicije na tabeli nisu istaknute.

– FC Centar u sezonu ulazi kao jedna velika nepoznanica za sve a razlog su velike promjene, kako u upravi tako i u igračkom kadru. Pripreme smo pokušali iskoristiti da prije svega vidimo sa čime raspolažemo i na koga možemo računati. Imali smo malo vremena i dosta toga ćemo morati kroz utakmice rjesavati,

Utakmica FC Centar – FC Salines igra se sutra od 20.00 u maloj dvorani ”Skenderija”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.