Premijer liga Bosne i Hercegovine u futsalu odlukom Fudbalskog saveza zvanično je prekinuta, a jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, sarajevski Centar, kraj takmičenja dočekao je na trećem mjestu premijerligaške tabele.

Tim povodom kontaktirali smo trenera MNK Centar, pomoćnika selektora reprezentacije BiH, a ujedno i novog selektora ženske futsal reprezentacije Nijaza Mulahmetovića koji kaže da razumno objašnjenje i viđenje odluke o prekidu prvenstva nije lako dati:

“Da je ova odluka usvojena za vrijeme mjera zabrane možda bi je bilo lakše prihvatiti ali kada su tržni centri puni, kafane, pa i sportski tereni, već rade punim kapacitetom onda sve ovo izgleda malo i smiješno. Ipak odluka je takva i mi je moramo poštovati”

Mulahmetović ističe da će se cijela situacija oko neigranja najviše odraziti na igrače, a samim tim na klubove i reprezentaciju.

“Igrači će biti otprilike oko sedam mjeseci bez takmičarskih utakmica. Šta onda poslije očekivati od njih, šta očekivati od klubova i šta očekivati od reprezentacije. Vjerovatno će sljedeća sezona proći u saniranju posljedica i vraćanju u neki normalni takmičarski ritam”

Prema njegovim riječima sezona za klub, koji on predvodi, je dosta uspješna ali da ostaje žal što prvenstvo nije završeno na parketu.

“Šteta je što se Premijer liga nije završila u punom kapacitetu pa da vidimo koji bi bio naš krajnji domet. Sigurno je da smo imali još dosta toga pokazati” kaže Nijaz.

Mulahmetović je iskoristio priliku da čestita ekipi FC Salines iz Tuzle šampionsku titulu i poželi im da što spremnije dočekaju nastupe u evropskim takmičenjima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.