Pravi futsal rat vodi se između klubova Prve lige Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Nakon što je FS RS obavezao klubove da igraju Omladinsku ligu, a oni ne žele po njihovim uslovima uslijedio je pravi rat u kojem se još uvijek ni izbliza ne nazire pobjednik, a najviše gubi futsal. O čemu se tu zapravo rade i šta misle obje strane, mogli ste već čitati na našem portalu, tako da se na to nećemo vraćati.

Ove sedmice došlo je do nastavka trakavice između ove dvije strane. Nakon što klubovi paralelno sa seniorskim utakmicama nisu proteklog vikenda odigrali i utakmice Omladinske lige, stiglo im je novo obavještenje iz FSRS.

FSRS je, pozivajući se na pravilnik o fudbalskim takmičenjima, odlučio da zakaže sve neodigrane utakmice za 15. februar, u suprotnom će klubovi snositi sankcije.

Ni nova strogoća FSRS nije natjerala klubove da se uključe u takmičenje, već nam još jednom ponavljaju da pod ovakvim uslovima neće igrati Omladinsku ligu. Kazni se, kažu, ne boje, te su jedinstveni u tome da prihvate bilu kakvu sankciju pa čak i izbacivanje iz takmičenja, a jedna od solucija je i podnošenje zahtjeva za preregistraciju u kantonalne saveze, te uključivanje u Prvu ligu FBiH ukoliko im se to dozvoli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.