Najtrofejniji Futsal club u Bosni i Hercegovini – FC Centar dobio je novo rukovodstvo i Upravu, nakon što se na zvaničnoj Skupštini, koja je održana 10. jula, sa mjesta predsjednika povukao Dženan Muminović.

Na njegovo mjesto ustoličen je Muamer Muftić, koji je svoju predanost futsalu pokazao kroz amaterska takmičenja, a rame uz rtame s njim bit će i proslavljeni reprezentativac BiH i nekadašnji kapiten futsal selekcije naše zemlje Nijaz Mulahmetović.

„Nakon dugog razmišljanja, donio sam odluku o povlačenju. Jednostavno, nisam više mogao trpiti nezainteresovanost državnih organa za futsal. Otud i odluka o povlačenju, a novom predsjedniku želim svu sreću u radu“, kazao je Muminović.

U razgovoru sa Muamerom Muftićem, koji je BiH učlanio u Amatersku futsal asocijaciju (AFA), čija je završnica održana u Sarajevu i završila je trijumfom ekipe Zamm MC iz BiH, saznali smo kako ima velike planove za FC Centar.

„Želja nam je da se po organizaciji i približimo evropskim futsal klubovima. Imamo sve potrebne resurse, a u rad kluba inkomporirat ćemo sve one koji žele doprinjeti razvoju futsala u našoj zemlji. Već sada imamo dogovorene utakmice sa klubovima iz susjednih zemalja, a velika nam je želja da ova sport popularizujemo, prvenstveno u Sarajevu, a onda dodatno i u cijeloj BiH“, riječi su Muftića.

Nijaz Mulahmetović, koji je dugo vremena nosio kapitensku traku FC Centar i sa kojim je klub napravio najbolje rezultate u svojoj historiji, u ekipu se vraća kao sportski direktor.

„Iskustvo koje sam stekao kao igrač, te kao trener u reprezentaciji, ali i MNK Dia BiH, pokušat ću prenijeti u FC Centar. Želimo klub koji će biti otvoren za sve ljude, koji smatraju da mogu pomoći. Želja nam je da omasovimo ovaj sport kroz projekte sa Osnovnim školama, ali da istovremeno napravimo ekipu koja će ponovo biti sposobna da osvaja trofeje. Ovaj grad zaslužuje da ima ekipu u samom vrhu Futsal Premijer lige BiH. Uostalom, dosadašnji rezultati kluba nas na to obavezuju, a istovremeno vrata su širom otvorena za sve one, koji žele pomoći“, riječi su Mulahmetovića, koji je prije nekoliko dana našoj zemlji, kao selektor Dia reprezentacije BiH, donio zlato sa Evropskog prvenstva, koje je održano u Ukrajini.

U narednim danima, FC Centar će predstaviti i nekoliko novih igrača, a početak priprema zakazan je za 2. septembar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.