Klub malog fudbala Nevesinje poslije godinu odsustva vratio se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u futsalu. Nevesinjci su nakon ispadanja iz Premijer lige BiH u sezoni 2017/18. brzo suzbili redove, došlo je do sitnijih promjena u igračkom kadru i kao prvoplasirani prošli kroz Prvu ligu Republike Srpske.

Najznačajnija promjena u klubu bila je odlazak trenera Zorana Levija Buhovca, a umjesto njega su ekipu vodili prvi administrativac kluba Aleksandar Rašović i iskusni prvotimac Dalibor Pudar.

Nije dobro krenula ova sezona po Nevesinjce, malo su kaskali za konkurencijom, a već nakon pet kola imali su tri poraza od direktnih rivala, laktaškog Šampiona i bivšeg premijerligaša Brčko zdravlja u gostima, te paljanske Jahorine kod kuće. Ipak, kasnije je sve bilo onako kako su se nadali i na kraju najbolje se i završilo, pobjedom u posljednjem kolu protiv Kotor-Varoši, koja je još i tada imala šanse za plasman u Premijer ligu.

– Najbitnije je da smo se vratili u Premijer ligu, tamo nam je objektivno i mjesto. Bila je ovo teška sezona, imali smo dosta turbulencija na njenom početku. Stiglo je nekoliko novih mladih igrača kojima je trebalo vrijeme da se uklope i to je rezultovalo sa nekoliko poraza na početku prvenstva. Ipak, vremenom je sve došlo na svoje, uspjeli smo da osvojimo novu titulu prvaka Republike Srpske i vratimo se u Premijer ligu BiH, rekao je na početku razgovora za Oslobođenje iskusni prvotimac, a u protekloj sezoni i trener ekipe Dalibor Pudar.
Pudar ističe da je ključni faktor u osvajanju ove titule i povratku u elitni rang bosanskohercegovačkog futsala bila zdrava atmosfera unutar kluba.

– Sjajna atmosfera je bila u klubu. I kada smo doživjeli uvodne poraze nismo klonuli duhom, što nam je na kraju i bilo ključno da se vratimo u život i krenemo sa pobjedama.

Pred početak sezone KMF Nevesinje je ostao bez kapitena Marka Vučetića i iskusnog Gorana Prodanovića, koji je karijeru nastavio u Prvoj ligi Federacije BiH, u dresu Veleža, a u klub su došli neki novi momci, koji bi u budućnosti mogli da nose igre Nevesinja.

– Mnogo smo dobili sa mlađim igračima, prije svega mislim na Laketu i Kljakića. Iz dana u dan su pokazivali svoj potencijal i izuzetno napredovali, tako da vjerujem da će oni u budućnosti biti predvodnici jednog novog Nevesinja, zajedno sa Gutićem i Draškovićem koji su sa nama već igrali i Premijer ligu ranije. Naravno, starije igrače i ne treba posebno isticati, znamo koliko znače za naš klub i svi su dali veliki doprinos osvajanju ove titule.

Prvi put će se KMF Nevesinje vratiti u ovu ‘’skraćenu’’ Premijer ligu i u novom formatu takmičenja, a već sada iz Nevesinja najavljuju da žele da sačuvaju premijerligaški status i zadrže se što duže u elitnom rangu.

– Naš je cilj da izborimo opstanak, prvenstveno, a onda i da se što duže zadržimo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tamo nam je mjesto po kvalitetu, a naša vjerna publika je zaslužila da gleda najbolji futsal Bosne i Hercegovine u našoj dvorani. Sigurno je i svima ostalim lijepo igrati u ovakvoj atmosferi, zaključuje Dalibor Pudar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.