Protekla sezona Prve lige Republike Srpske u futsalu protekla je uglavnom u sukobu klubova i Saveza u vezi omladinske lige Republike Srpske, a jako malo se govorilo o seniorskoj konkurenciji.

Na kraju, seniorska liga očigledno nije bila ni bitna, budući da je Savez skrojio tabelu po svom nahođenju, uskratio Nevesinju ulazak u Premijer ligu BiH, a sve klubove lige kaznio. I dok Nevesinjci još uvijek u nevjerici klimaju glavom, čekajući zvaničnu odluku nekog od Saveza da im jasno kažu zbog čega su izbačeni iz lige, a Tango ostavljen, i dok javnost čeka da vidi obrazloženje odluke bilo FSRS bilo N/FS BiH, bilo na sajtu nekog od saveza ili putem sredstava informisanja, FSRS se već dao u pripremanje nove omladinske sezone i nametanja svojih odluka.

Tako je 8. avgusta klubovima stigao dopis (tačnije stigao je 7. avgusta, iako na datumu odluke stoji da je ona od 8. avgusta) da je FSRS donio odluku o tome da se Omladinska liga FSRS igra po jednokružnom bod sistemu, svako sa svakim, prateći raspored seniorske ekipe.

Igra se 2×15 minuta, a sve troškove službenih lica snosiće Savez.

Šta će biti od svega ovoga. Da li će i ova sezona Omladinske lige biti farsa kao i svaka prethodna, ostaje nam da vidimo. FSRS je odavno od futsala u Republici Srpskoj napravio jednu veliku sramotu i farsu, pa čekamo da vidimo šta će biti sada.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.