Prvak Bosne i Hercegovine FC Mostar Sg tim je koji predstavlja ovu zemlju u najelitnijem takmičenju u Evropi, Ligi Šampiona. Trenutno se Mostarci nalaze u Rusiji  gdje igraju utakmice grupne faze pomenutog nadmetanja, a za naš portal govori Alen Đuliman član predsjedništva ovog kluba.

“Odigrali smo dvije utakmice u Moskvi, a sve u skladu sa trenutnim mogućnostima. Protivnici su nam bili domaća ekipa KPRF iz Moskve i Dobovca iz Slovenije . De souza i Pantić nisu nikako putovali u Rusiju a Jelić , Vesić i Momčilović su povrijeđeni. Na te probleme nadovezali su se i žuti kartoni. U prvoj utakmica Ivanković zatim u drugoj Bošković, a u petak neće igrati Radmilović” kaže Đuliman.

 

“Ovo su puno jače i organiziranije ekipe. Veliki je uspjeh što smo se plasirali među 16 ekipa u Evropi na čemu su nam posebno čestitali predstavnici Uefa koji su prisutni na turniru. Cilj Uprave i prijatelja kluba je da se odbrani titula prvaka, a onda da se podigne nivo organizacije i igračkog kadra za nove nastupe u Evropi” dodaje Đuliman.

 

Protivnik FC Mostar SG u petak biće belgijski Hale Guik koji je takođe upisao dva poraza. Susret ovih rivala počinje u 14 časova i 45 minuta.

 

Comment List

  • Boske 21 / 11 / 2019 Reply

    Vi ste jedna obicna grupa gradjana!!! Sramni nastupi u evropi! Izgledate kao da ste posli na turnir negde u Bosni i tamo zalutali…

  • G.g 22 / 11 / 2019 Reply

    Ako neko placa ove igrace Mostara za ovo to je tragedija.. ljudi veze nemaju sramota sta pojedini njihovi igraci rade!! Lazarevic dribla do besvesti misli da je na ulici.Kapiten nezna gde je posao..ostali nisu ni za komentar!!!SVE RASPUSTITI POD OBAVEZNO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.