KMF Tango i u narednoj sezoni igraće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odlukom FSRS i N/FS BiH. Ekipa iz Istočnog Sarajeva je imala jako lošu prošlu sezonu i sada se sve čini da se takav scenario ne ponovi i ove godine.

Ekipa je već počela sa pripremama za novu sezonu, a uprava kluba radi na dovođenju novih futsalera u tim. Tako su dres nekadašnjih šampiona Bosne i Hercegovine obukli golmani Dino Ćesović, golman reprezentacije Austrije, veteran Bahrudin Ombergović, bivši igrač Željezničara Mulaga Karić, zatim Josip Bilić nekadašnji igrač Kreševa, iskusni Branislav Arsenijević u prošloj godini igrač sarajevskog Centra, Emir Lolo. Iz prošle sezone u ekipi su ostali Marin Ivićević, Leo Kožul, Vučina Šćepanović, Miloš Gengo

U ekipu se vratio Dejan Debelnogić, nakon što je kratko boravio u trebinjskom Leotaru, a tu će biti i Slobodan Elez i Dragan Bjelica koji će ponovo biti na raspolaganju treneru Mirku Čampari.

Ovo nije kraj formiranja ekipe Tanga za narednu sezonu, te će u narednim danima biti još pojačanja za klub iz Istočnog Sarajeva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.