Kapiten futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Radmilović novo je pojačanje Futsal kluba “Željezničar” iz Sarajeva koji nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH.

Radmilović u redove Sarajlija stiže iz aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Mostar SG-a u kojem je proveo prethodne četiri godine, a ističe da je razlog dolaska u Želju projekat koji je klub započeo i da svojim iskustvom želi pomoći da se zajedno plasiraju u futsal Premijer ligu BiH.

“Prije i nego što su počeli ovu priču i stvaranje projekta, bio sam već uključen jer su u upravi kluba moji dobri prijatelji. Bio sam jedan od savjetnika da osnuju Futsal klub Željezničara jer znamo šta znači ime Željezničar. Imali smo veliku želju da i ja dođem da pomognem klubu da uđe u Premijer ligu BiH, gdje taj klub ima i želju da igra. Teško mi je bilo rastati se s ekipom Mostar SG gdje sam igrao četiri godine. Osvojili smo sve što smo mogli osvojiti. Igrali smo i zapaženu ulogu u Ligi prvaka. To je sigurno nešto što ću pamtiti u svom životu. Ostali smo u prijateljskim odnosima”, rekao je Radmilović za portal Klix.ba te dodao:

“Zacrtani cilj Željezničara je ulazak u Premijer ligu. Naravno da ne možemo tvrditi da će to desiti, kao i za bilo koju drugu ekipu. Zato i dolazim u klub, da pružim maksimum i ostvarimo cilj. Mislim da uz ove momke koji su već u klubu sigurno imamo kvalitet i uz pomoć naših Manijaka se nadamo uspjehu”

Osim Radmilovića, redove Željezničara je tokom ove zime pojačao Edin Habibija iz Futsal kluba Konjic, perspektivni Sabahudin Trakić, Selmedin Trakić i Leo Kožul stigli su iz MNK DiaBiH i Đorđe Ćeha dolazi kao slobodan igrač.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.