KMF Doboj od naredne sezone takmičenje nastavlja u najelitnijem takmičenju BiH, Premijer futsal liga BiH.

Doboj je prošle sezone dominirao u Prvoj futsal ligi RS gdje od 14 utakmica imao makslimalan broj bodova.

Za Futsal BALKAN o ambicijama i ciljevima novog premijerligaša govori Radoslav Ristić, trener KMF Doboj i najmladji trener u Premijer futsal ligi BiH.

“Ambicije kluba, za istorijsku sezonu u Premijer futsal ligi BiH, jesu samo da se izbori opstanak. Mi želimo da razvijamo futsal u našem gradu,ove godine formirali smo i omladinske selekcije , i naravno da želimo dugi niz godina da budemo premijerligaši. Za ovu sezonu smo doveli 5 pojačanja , jednog golmana i četiri igrača. Ne bi nikoga izdvajao posebno, jer će se oni sami dokazati na terenu. Ono što je najvažnije, jeste ,da su igrači koji su iznjeli prethodnu sezonu ostali u klubu i zajedno sa novim igračima imamo jedan perspektivan tim da pariramo svima. Neka imena su još u opticaju kao potencijalna pojačanja, ali ništa zvanično još uvijek nije.
Imamo veliko podršku uprave kluba i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, uz takvu podršku sve je moguće. Atmosfera u klubu je odlična, na terenu ali i van terena svi mi smo veliki prijatelji i to i jeste rezultat uspjeha koji smo napravili.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.