Futsaleri Salinesa pobjedom su otvorili play off za prvaka Premijer lige BiH u futsalu.

Jarčevi su danas u Sarajevu savladali FC Centar sa 7:3, te su tako napravili brejk i u Tuzli će imati priliku da ovjere plasman u polufinale play offa.

Salines je odlično otvorio susret, te golovima Mirka Marinkovića i Darka Milanovića je stigao do 0:2. Centar se vratio golom Handžića iz kaznenog udarca u 17. minutu, mada je to mogao da učini i u 13. minutu, ali nisu uspjeli da realizuju prvi kazneni udarac.

Ipak, samo što su se domaći vratili u meč, gosti preko Seada Buljubašića dolaze do 1:3.

Kada je Deni Imširović u 22. minutu pogodio za 1:4 vidjelo se da će domaći teško stići do preokreta, ali je nadu Centru ponovo vratio Amel Handžić golom za 2:4 u 27. minutu utakmice.

Ipak, ponovo je Imširović vratio na 2:5, da bi Emir Sipović golom u 29. minutu ponovo smanjio na 3:5. Pobjedu gostiju ovjerili su novim golom Sead Buljubašić i Denis Isanović.

Revanš meč igra se za sedam dana u Tuzli, a podsjećamo plasman u polufinale obezbijediće ekipa koja prva ostvari dvije pobjede u seriji.

FC CENTAR – FC SALINES 3:7 (1:3)
Mala dvorana KSC Skenderija, Sarajevo
Gledalaca: 100
Sudije: Mirza Zubić (Visoko) i Jasmin Ušanović (Goražde)
Strijelci: 0:1 Marinković 7, 0:2 Milanović 10, 1:2 Handžić 17 (10m), 1:3 Buljubašić 18, 1:4 Imširović 22, 2:4 Handžić 27, 2:5 Imširović 28, 3:5 Sipović 29, 3:6 Buljubašić 36, 3:7 Isanović 40
Žuti kartoni: Milanović, Kaurin (Salines)
Crveni karton: Mirko Marinković (Salines) 32, Mirza Kabil (fizioterapeut Salines) 23

Centar. Seferović, Sipović, Salčin, Handžić, N.Suković, Ristivojević, Kapo, Habibija, Čizmić, Ždralović, Hrelja, Arsenijević

Salines: Milanović, Buljubašić, Isanović, Kaurin, Imširović, Divković, Selimović, Muratović, Marinković, Hasić, Idriz, Marković, Alić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.