Ekipa ZAMM mC osvojila je titulu Lige prvaka u amaterskom futsalu – UEFS XXIX Champions league porazivši jučer u finalu prošlogodišnje pobjednike Torpedo Mami iz Moskve rezultatom 3:2.

Na ovom nimalo lakom zadatku pred publikm u Sarajevu bh. futsaleri startali su pobjedom protiv Balak Panthersa (FRA), uslijedio poraz od Spartak Moscowe, te kao drugoplasirana ekipa grupne faze u polufinalu ostvaruju pobjedu nad VPS Novabrik iz Češke.

Utakmice Lige prvaka na kojoj je uz Puget Futsal (FRA) učestvovalo šest ekipa u organizacji Amaterske futsal asocijacije (AFA) – članice UEFS-a, krovne europske futsal amaterske organizacije, odigrane su od 14. do 18. maja u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

-Bilo je ovo odlično i neizvjesno takmičenje uz odličnu organizaciju. Čestitke takmičarima, ali i organizatoru na sjajno obavljenom poslu – izjavio je na zatvaranju takmičenja Valeriy Akhumyan predsjednik UEFS-a.

Zadovoljstvo nije krio ni Muamer Muftić, predstavnk ekipe ZAMM mC i predsjednik AFA-e.

-Ovo je najmanje od svega amaterski futsal. Gledali smo odlične utakmice i želju za pobjedom. Recimo, Spartak Moscowa nije uspio stići do finala, ali je pokazao izuzetnu spremnost, odlična ekipa. Torpedo je branio titulu prvaka i bili su skoro sigurni da će u tome i uspjeti. Međutim, ZAMM mC pokazao se u najboljem svjetlu, igrali smo srcem, atmosfera u timu je bila odlična, imali smo podršku publike i ušli u historiju Champions league  – kazao je Muftć dodajući da će zahvaljujući odličnoj orgnizaciji AFA dobiti priliku od UEFS-a da iduće godine bude domaćin Eurospkog prvenstava u amaterskom futsalu.

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovne učestvovala je na Eurospkom prvenstvu u Španiji 2018. godine kada je osvojila 5. mjesto.

Za ZAMM mC u Ligi prvaka nastupili su: Milenko Ristivojević, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Mirza Selimović, Emir Omerhodzić, Nijaz Mulahmetović (C), Edis Mršo, Edin Mujezinović, Emir Sipović, Anel Smajić, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, Adnan Hidžić i Faris Smajić.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.