Rukovodstvo KMF Tango danas je u Istočnom Sarajevu organizovalo sastanak prijatelja kluba, a na njemu su saopštili da je KMF Tango odlukom N/FS BiH i FSRS ostao premijerligaš Bosne i Hercegovine u futsalu.

Uprkos činjenici da su sezonu završili na pretposljednjem mjestu poslije odustajanja KMF Leotar, te da su time ispali u Prvu ligu Republike Srpske, N/FS Bosne i Hercegovine i FSRS su stopirali ulazak KMF Nevesinje u viši rang takmičenja, te će tako nekadašnji prvak BiH ostati u elitnom rangu bh. futsala.

Na današnjem sastanku rukovodstvo kluba je odlučilo da preduzme neophodne korake kako bi se stanje u klubu stabilizovalo i kako se ne bi došlo ponovo u situaciju iz prethodne sezone, koja je bila definitivno najlošija od kako klub postoji.

Podsjećamo, zimus je odlučeno da na mjesto predsjednika kluba dođe Rade Kovač. On je naslijedio Stašu Košaraca koji zbog svojih obaveza i prezauzetosti nije više mogao da bude na toj funkciji i maksimalno se posveti, ali će i dalje da pomogne koliko je u njegovoj moći da KMF Tango bude respektabilan premijerligaš, kakav je i bio do sada. Uz Kovača tu je još nekoliko novih imena, te će oni zajedničkim snagama pokušati da vrate Tango na stare staze uspjeha.

Start sezone zakazan je za početak oktobra, a trener Mirko Čampara je najavio da će se sa pripremama krenuti oko 20. avgusta, kako bi ekipa što spremnije dočekala novu sezonu u kojoj je ponovo cilj stabilizacija kluba i plasman u play off Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.