Selektor gospodin Ivo Krezo saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljske utakmice protiv futsal reprezentacije Slovenije.

Posle dužeg vremena odlučili smo da okupimo selekciju BIH i proverimo u prijateljskim susretima sa reprezentacijom Slovenije trenutnu formu ekipe. Cilj nam je da dodatno uigramo tim, isprobamo i uvežbamo tehničke i taktičke varijante naše selekcije. Smatram da će nam ove mini pripreme i utakmice koje nas očekuju u kvalifikacijama za Futsal Euro 2022 u grupi u kojoj se pored nas nalaze još i reprezentacije Rumunije, Srbije i pobednika duela pretkvalifikacija Engleska-Severna Makedonija.

Selektor Ivo Krezo je za ovaj dvomeč pozvao sljedeće igrače:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Emir Omerhodžić (GFC Sarajevo), Josip Sesar (Salines), Marin Sesar (Brotnjo), Srđan Ivanković (Salines), Davor Arnautović (Salines), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mantova, Italija), Sabahudin Petak (GFC Sarajevo), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Samir Gosto (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines), Andrijano Dujmović (Brotnjo), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad).

Reprezentativci Bosne i Hercegovine će se okupiti danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, dok je polazak za Sloveniju planiran za 5. novembar.

Utakmice protiv reprezentacije su na programu 07. i 08. novembra 2020. godine u Laškom.

Krezo: Očekujem plasman na Evropsko prvenstvo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.