Futsaleri Sloge iz Gornjeg Vakufa savladali su danas u trećem kolu mini lige za prvaka Federacije BiH ekipu Bosne Kompred sa 5:2 i tako se plasirali u Premijer ligu BiH iduće godine.

Sloga je najviše pokazala na ovoj mini ligi u Mostaru, te se zasluženo domogla plasmana u Premijer ligu, dok će Bosna Kompred i MNK Bubamara koji drugu godinu uzastopno staje na posljednjoj stepenici, tražiti neku novu šansu za ulazak u elitni rang Bosne i Hercegovine.

Sloga je već u 8. minutu danas imala 4:0 protiv Tuzlaka. Latić, Petak Spahić su tresli protivniku mrežu, a sopstvenu je zatresao Jasmin Spahić.

Tračak nade gostima se vratio u 32. minutu nakon gola Zijada Ramića, ali je ubrzo i to splasnulo jer je kapiten Harun Latić pogodio za 5:1 i tako potvrdio pobjedu Sloge. Do kraja, Mahir Hodžić u 36. minutu pogađa za 5:2.

Sloga tako završava ovaj baraž sa šest bodova iz dva meča, dok Bosna Kompred i Bubamara imaju po bod iz međusobnog duela.

MNK SLOGA – MNK BOSNA KOMPRED 5:2 (4:0)
USCRH ”Midhat Hujdur”, Mostar
Gledalaca: 500
Sudije: Armin Jelin i Anel Puce (oba Mostar)
Strijelci: 1:0 H. Latić 1, 2:0 Petak 4, 3:0 Spahić 7, 4:0 Spahić 8 (ag), 4:1 Z.Ramić 32, 5:1 H. Latić 32, 5:2 Hodžić 36
Žuti kartoni: Zukan, H. Latić, Demirović (Sloga), Bundić, M.Ramić, Beganović, Avdić (Bosna Kompred)
Crveni kartoni: Sabahudin Petak (Sloga) 35, Bahrudin Omerbegović 27, Amir Zulić 38 (Bosna Kompred)

Sloga: Delić, Hodžić, Zatagić, H. Latić, Petak, Begović, Demirović, Silajdžija, A.Latić, Salkić, Abazović, Spahić, Zukan

Bosna Kompred: Omerbegović, M.Ramić, Spahić, Hodžić, Zulić, Ćatić, Avdić, Beganović, Bundić, Hadžialjević, Brković, Z.Ramić, Alibašić, Brkić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.